Κόσμος

Ιταλία: Μείωση των θανάτων από κορονοϊό αλλά πολυκοσμία στους δρόμους

Στην Ιταλία σήμερα σημειώθηκε μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων από κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 484 άνθρωποι και καταγράφηκαν 17.938 νέα περιστατικά. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 152.697 τεστ και το 11,7% αυτών ήταν θετικά.

Χθες οι θάνατοι ήταν 649 και τα περιστατικά 19.903. Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, σήμερα 41 λιγότεροι ασθενείς βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 333 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία στους επιστήμονες, όμως, είναι η πολυκοσμία που παρατηρήθηκε σήμερα στις εμπορικές οδούς όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας.

Οι περιορισμοί μειώθηκαν σε όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας και τα καταστήματα μένουν ανοικτά μέχρι τις 9 το βράδυ, για να διευκολυνθούν οι πολίτες που θέλουν να αγοράσουν τα δώρα των γιορτών.

Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, τα πεζοδρόμια έξω από τα μαγαζιά, γέμισαν ασφυκτικά. Τόσο που το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα –το οποίο μετέχει στην κυβέρνηση Κόντε– φέρεται έτοιμο να ζητήσει επανεκτίμηση της κατάστασης, με τυχόν αυστηροποίηση των μέτρων, για να αποφευχθεί νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι γιατροί ακρωτηρίασαν το πόδι του πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ, κινδύνεψε η ζωή του
Ο 81χρονος Τόμας Μάρκλ δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον γαμπρό του, πρίγκιπα Χάρι, ούτε τα εγγόνια του, Άρτσι και Λίλιμπετ καθώς δεν έχει επαφές με την κόρη του Μέγκαν από το 2018 - Παραμένει στην Εντατική
Μέγκαν Μαρκλ, Χάρι
Ο Μαδούρο τρέμει για τη ζωή του και αλλάζει συνεχώς κρεβάτια και κινητά φοβούμενος χτύπημα των ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει αυξήσει την προστασία του και αναζητά βοήθεια και από το εξωτερικό μετά τις πρόσφατες απειλές της κυβέρνησης Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times
Νικολάς Μαδούρο