Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ιταλία: Μόνο για τα απολύτως απαραίτητα φτάνει το εισόδημα των περισσότερων νοικοκυριών

Ιταλία: Μόνο για τα απολύτως απαραίτητα φτάνει το εισόδημα των περισσότερων νοικοκυριών

Tο 13% των οικογενειών στην Ιταλία θεωρεί ότι το μηναίο εισόδημά του δεν είναι αρκετό για να καλυφθούν οι κύριες ανάγκες του, όπως είναι η αγορά τροφίμων, η πληρωμή των λογαριασμών του σπιτιού, το ενοίκιο και το στεγαστικό δάνειο σύμφωνα με στοιχεία του ινστιτούτου οικονομικών ερευνών Nomisma.

Παράλληλα, από την έρευνα προκύπτει ότι το 43% των νοικοκυριών της χώρας θεωρεί ότι τα χρήματα που διαθέτει αρκούν μόλις για την αντιμετώπιση των πάγιων και βασικών αυτών εξόδων. Σύμφωνα με το ινστιτούτο Nomisma, σε κρισιμότερη οικονομικά κατάσταση βρίσκονται οι νέοι, οι πολυμελείς οικογένειες με μικρά παιδιά και όσες που φροντίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες.

Για την αντιμετώπιση της μεγάλης αύξησης των τιμών, η οποία καταγράφηκε τους τελευταίους δώδεκα μήνες, πολλοί αναγκάσθηκαν να περιορίσουν τα έξοδα για άθληση, για πολιτιστικές δραστηριότητες και γενικότερα για τον ελεύθερο χρόνο. Την ίδια ώρα, το 39% των νοικοκυριών της χώρας, το οποίο βρέθηκε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, μείωσε τις ιατρικές εξετάσεις, ενώ το 31% περιόρισε και τα έξοδα που συνδέονται με την εκπαίδευση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τέλος, το 78% του στατιστικού δείγματος απάντησε ότι «δεν είναι ικανοποιημένο από τη συνολική οικονομική του κατάσταση».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις