Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ιταλία: Νέα μέτρα για τον κορονοϊό – Δεν συζητούν lockdown

Ιταλία
Φωτογραφία Αρχείου

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού υπέγραψε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε. «Αποκλείω ένα νέο, γενικό lockdown. Σε περίπτωση που χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε διακοπή κυκλοφορίας και παραγωγικών δραστηριοτήτων μόνον σε συγκεκριμένες περιοχές», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας πρόσθεσε επίσης ότι «αυξήθηκε θεαματικά και ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στο εξής, η καραντίνα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού θα μειωθεί από τις μέχρι τώρα δεκατέσσερις ημέρες, σε δέκα.

Μεταξύ των νέων μέτρων που υπέγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, το κλείσιμο των εστιατορίων και των καφέ τα μεσάνυχτα, η απαγόρευση σχολικών εκδρομών και των γιορτών σε σπίτια και δημόσιους χώρους. Επίσης, η συμμετοχή σε γάμους, κηδείες και άλλες θρησκευτικές και μη τελετές, δεν θα μπορεί να ξεπερνά τους τριάντα ανθρώπους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ανησυχία προκαλεί η καταγγελία συνδικαλιστικών οργάνων της ιταλικής αστυνομίας ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί σημαντικά οι βίαιες αντιδράσεις πολιτών που δεν σέβονται τους κανόνες ασφαλείας, όταν τους γίνεται σύσταση να φορούν μάσκα ή τους επιβάλλεται το προβλεπόμενο χρηματικό πρόστιμο, από τετρακόσια μέχρι και χίλια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις