Κόσμος

Ιταλία: Ο καύσωνας «Χάροντας» θα «θερίσει» τη χώρα τις επόμενες μέρες – Στους 43 βαθμούς ο νότος

Με την ονομασία «Χάροντας» το νέο κύμα καύσωνα θα πλήξει την Ιταλία τις επόμενες μέρες από το σαββατοκύριακο (10-12.08.2024) μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που θα φέρ4ει το κύμα καύσωνα θα «χτυπήσουν» το Σάββατο και την Κυριακή, σύμφωνα με τις προβλέψεις, ενώ το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 40 βαθμούς στις κεντρικές και νότιες περιφέρειες της Ιταλίας.

Τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει και τους 43 βαθμούς, κυρίως στην Κάτω Ιταλία.

Στις πόλεις στις οποίες οι μετεωρολόγοι θεωρούν ότι θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες, με σημαντικό ποσοστό υγρασίας, συμπεριλαμβάνονται το Μιλάνο, η Μπολώνια, η Ρώμη και η Κατάνη με τον Ακράγαντα, στο νησί της Σικελίας.

Τις νυχτερινές ώρες, σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας, το θερμόμετρο δεν θα κατέβει κάτω από τους 20 βαθμούς.

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να αλλάξουν βαθμιαία, με σειρά βροχοπτώσεων, κυρίως στη βόρεια Ιταλία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικές εικόνες από τη μαζική επιστροφή των κατοίκων του Λιβάνου στα σπίτια τους μετά την εκεχειρία με το Ισραήλ
Παράλληλα η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι οι μαχητές της κρατούν «το δάχτυλο στη σκανδάλη» σε περίπτωση παραβίασης από το Ισραήλ της εκεχειρίας των 10 ημερών
λίβανος
Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα: Δεν μπορώ να αναφερθώ στα ζητήματα Ελλάδας – Τουρκίας γιατί θα μου απαγορεύσουν να ξαναπάω στη Μύκονο
«Από τη σκοπιά του αφεντικού μου, η ένταξη στο πρόγραμμα F-35 δεν αποτελεί πρόβλημα. Η Ελλάδα διαθέτει S-300 και F-35» είπε ο Αμερικανός διπλωμάτης
Τομ Μπάρακ 10