Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ιταλία: Ο Σίβλιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία της δημοκρατίας

Ιταλία: Ο Σίβλιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία της δημοκρατίας
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Δεν θα είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς έλαβε απόφαση να απέχει από την εκλογική κούρσα.

Την απόφαση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε γνωστή η βουλευτίνα της Forza Italia, Λίτσια Ροντζούλι, η οποία πληροφόρησε τους επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, και του υπερσυντηρητικού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι.

Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι «το κόμμα του, μαζί με την υπόλοιπη κεντροδεξιά, θα προτείνει ένα νέο όνομα, ικανό να εξασφαλίσει την μέγιστη δυνατή συναίνεση», όπως ανέφερε η Λίτσια Ροντζούλι.

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και νυν συντονιστής της Forza Italia, Αντόνιο Ταϊάνι τόνισε, παράλληλα, ότι «ο Μάριο Ντράγκι πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός της χώρας, θέση από την οποία ουδείς θα τον μετακινήσει» και ζήτησε «να μην γίνει κανένας ανασχηματισμός».

Τη Δευτέρα, ως γνωστόν, αρχίζουν οι ψηφοφορίες για την εκλογή του διαδόχου του Ιταλού προέδρου, Σέρτζιο Ματαρέλα. Παρά την αντίθετη άποψη του Μπερλουσκόνι και του κόμματός του, αυτή την στιγμή, το κύριο «φαβορί» παραμένει ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Ντράγκι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις