Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ιταλία: Οι εικόνες από τη στιγμή της σύλληψης του αρχινονού της μαφίας, Ματέο Μεσσίνα Ντενάρο

Ιταλία: Οι εικόνες από τη στιγμή της σύλληψης του αρχινονού της μαφίας, Ματέο Μεσσίνα Ντενάρο

Στη φάκα της αστυνομίας της Ιταλίας έπεσε σήμερα ο αρχινονός της μαφίας, αστυνομικές αρχές Ματέο Μεσίνα Ντενάρο και ήδη κυκλοφόρησαν τα πρώτα βίντεο μετά τη σύλληψή του, όπου ο 60χρονος μεταφέρεται αλυσοδεμένος. Ο Ντενάρο ήταν καταζητούμενος για 30 χρόνια.

Οι Ιταλοί εισαγγελείς θεωρούν τον Ντενάρο τον αρχινονό της μαφίας και απόλυτο αρχηγό της Κόζα Νόστρα και διάδοχο των διαβόητων Τοτό Ριίνα και Τζουζέπε Προβεντσάνο.

Η σύλληψη του αρχηγού της μαφίας της Ιταλίας, έγινε σήμερα το πρωί στις 9:35 (τοπική ώρα). Ο φυγόδικος νονός πιάστηκε στην κλινική Λα Μανταλένα του Παλέρμο, όπου πραγματοποιούσε εξετάσεις λόγω ογκολογικού προβλήματος.

Αμέσως μετά τη σύλληψή του οι ιταλικές αστυνομικές αρχές μετέφεραν τον αρχινονό της μαφίας σε μυστική τοποθεσία.

Κατηγορείται και για τη δολοφονία 12χρονου παιδιού

Ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο ήταν καταζητούμενος από το 1993. «Θα ακούσεις να μιλάνε για μένα, θα με παρουσιάσουν σαν τον διάβολο, αλλά είναι όλα ψέματα», είχε γράψει στην τότε αρραβωνιαστικιά του, πριν εξαφανιστεί.

Έχει καταδικασθεί δεκάδες φορές σε ισόβια για σειρά δολοφονιών, μεταξύ των οποίων και εκείνη του 12χρονου Τζουζέπε Ντι Ματέο. Ο νονός είχε σκοτώσει το παιδί δια στραγγαλισμού. Ο 12χρονος δολοφονήθηκε, επειδή ο πατέρας του, ως μεταμελλημένος μαφιόζος, είχε συνεργαστεί με την δικαιοσύνη.

 

Ο αρχινονός της ιταλικής μαφίας είχε εμπλακεί και σε βομβιστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί την επόμενη χρονιά στη Φλωρεντία, τη Ρώμη και το Μιλάνο και είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 10 ανθρώπους. Ο Ντενάρο αντιμετωπίζει την ποινή των ισοβίων δεσμών και γι’αυτές τις κατηγορίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις