Κόσμος

Ιταλία: «Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα ξαναλειτουργήσουν σίγουρα τον Μάιο, ίσως κάποιες και από τον Απρίλιο»

Η Ιταλίδα υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων Μαρία Στέλα Τζελμίνι ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι εργάζεται με στόχο την επαναλειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων.

«Οι επιχειρήσεις της χώρας μας θα ξαναλειτουργήσουν από τον Μάιο, αλλά υπάρχει πιθανότητα ένα μέρος να ξανανοίξει από τις 20 Απριλίου», τόνισε η υπουργός.

Η κυβέρνηση της Ρώμης έχει αποσαφηνίσει ότι όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά στοιχεία και ότι σε περίπου δυο εβδομάδες θα υπάρξει συνολική επανεκτίμηση της όλης κατάστασης.

Παράλληλα, η Τζελμίνι τόνισε ότι «πρέπει να εγκριθεί και έκτακτη βοήθεια για δραστηριότητες οι οποίες θα αναγκαστούν να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους, όπως για παράδειγμα εκείνες που ασχολούνται με την οργάνωση γάμων».

Στο μεταξύ, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων προχώρησαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες στην Ρώμη, στο Μιλάνο, στο Τορίνο, όπως και στον ιταλικό νότο.

Κύριο αίτημά τους είναι να μπορέσουν να ξαναρχίσουν να εργάζονται το γρηγορότερο δυνατό, να συνδυαστεί η εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας με την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να παρασχεθεί νέα οικονομική στήριξη από την κυβερνητική συμμαχία της οποίας ηγείται ο Μάριο Ντράγκι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 15