Κόσμος

Ιταλία: Παλαιστίνιος και Ισραηλινός αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της ειρήνης έλαβε και πάλι ο πάπας Φραγκίσκος, συμμετέχοντας στην ημερίδα «Αρένα της Ειρήνης», η οποία οργανώνεται σήμερα στην Αρένα της Βερόνας στην Ιταλία.

Λίγο μετά την άφιξη του πάπα Φραγκίσκου στη Βερόνα, ένας Ισραηλινός νέος, ο Μαόζ Ινόν, ο οποίος έχασε τους γονείς του κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του 2023, και ο Παλαιστίνιος Αζίζ Σαράχ, ο αδελφός του οποίου δολοφονήθηκε σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, αγκαλιάστηκαν μπροστά στον ποντίφικα.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι δυο νέοι κατάφεραν να γίνουν φίλοι και συνεργάτες. «Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο», είπε ο πάπας, ενώ οι δέκα χιλιάδες συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν με ενθουσιασμό.

«Απαγορεύεται να αυταπατώμαστε, απαγορεύεται να το βάλουμε κάτω. Αν όλα φαίνεται να συνηγορούν υπέρ του πολέμου, οι ατομικές επιλογές ειρήνης παραμένουν εφικτές και απαραίτητες» τόνισε ο καθολικός ιερέας, πατέρας Λουίτζι Τσότι, στην παρέμβασή του την ώρα που ο πάπας Φραγκίσκος έφτανε στην Αρένα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κλιματική αλλαγή είναι σεξιστική, προειδοποιούν ΜΚΟ – «Όταν χτυπούν οι ξηρασίες, οι γυναίκες είναι αυτές που τρώνε λιγότερο»
Κάθε αύξηση 1° Κελσίου της παγκόσμιας θερμοκρασίας συνδέεται με αύξηση 4,7% της ενδοοικογενειακής βίας, επεσήμανε τον Απρίλιο του 2025 έρευνα της Initiative Spotlight
κλιματική αλλαγή
Ο Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα για συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα»
Η πιο πιεστική ανησυχία είναι να βρεθεί ένας τρόπος να ανοίξουν και πάλι τα Στενά του Ορμούζ, απ΄όπου διέρχεται η μισή ποσότητα αργού πετρελαίου της Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ
NYT: Το Ιράν έχει αποκαταστήσει 30 από τις 33 πυραυλικές του εγκαταστάσεις κατά μήκος  των Στενών του Ορμούζ
Η Τεχεράνη έχει καταφέρει να επανακτήσει πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος των πυραυλικών της εγκαταστάσεων, όπως επίσης στους εκτοξευτές και τις υπόγειες υποδομές της.
Πύραυλος