Κόσμος

Ιταλία: Παραπέμπεται σε δίκη για βιασμό ο γιος του Μπέπε Γκρίλο

Tην παραπομπή σε δίκη του Τσίρο Γκρίλο, γιου του ιδρυτή του κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο, με την κατηγορία του βιασμού ζήτησε η εισαγγελία του Πόρτο Παουζάνια στην Σαρδηνία. 

Η υπόθεση αφορά την καταγγελία Ιταλο-νορβηγίδας ότι βιάστηκε από τον Τσίρο Γκρίλο και τρεις φίλους του, τον Ιούλιο του 2019, μετά από μια βραδιά που είχαν περάσει μαζί σε ντίσκο.  Στις 25 Ιουνίου ορίσθηκε η πρώτη ακροαματική διαδικασία.

Ο γιος του Γκρίλο μαζί με τους τρεις φίλους του κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό.

Οι νέοι ισχυρίζονται ότι ήταν σεξουαλική συνεύρεση που πραγματοποιήθηκε με την συγκατάθεση της κοπέλας, αλλά η ίδια κατέθεσε στους εισαγγελείς ότι είχε αναγκασθεί να πιει αλκοολούχα ποτά και δεν είχε επίγνωση του τι συνέβαινε.

Παράλληλα, οι τέσσερις κατηγορούμενοι τράβηξαν βίντεο με κινητό τηλέφωνο και το έστειλαν και σε άλλα άτομα, χωρίς την συναίνεση της κοπέλας.

Tον περασμένο Απρίλιο, ο Μπέπε Γκρίλο προσπάθησε να υπερασπιστεί τον γιό του, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα μέσω διαδικτύου στο οποίο, μεταξύ των άλλων είπε ότι μια κοπέλα που πέφτει θύμα βιασμού, την επομένη δεν πάει για σερφ και δεν καταθέτει μήνυση οκτώ ημέρες μετά το συμβάν.

Η μεγάλη πλειοψηφία των αντιδράσεων των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν αρνητική, διότι η παρέμβαση του Μπέπε Γκρίλο κρίθηκε σεξιστική, βαθιά προσβλητική και άκρως μεροληπτική.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μακρόν με βίντεο βάζει τέλος στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών στη Γαλλία – Stop και στα κινητά στα σχολεία
«Οι εγκέφαλοι των παιδιών και των εφήβων μας δεν είναι προς πώληση, ούτε πρέπει να χειραγωγούνται, είτε από αμερικανικές πλατφόρμες είτε από κινεζικούς αλγόριθμους»
Εμανουέλ Μακρόν
CNN: Η Γροιλανδία, η Αρχαία Αθήνα και ο Θουκυδίδης – Οι κίνδυνοι από την επίδειξη ωμής ισχύος σε συμμάχους
Όταν ο Καναδός πρωθυπουργός, Μαρκ Κάρνεϊ ανέβηκε στο βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, παρέθεσε Θουκυδίδη, ως προειδοποίηση - «Οι ισχυροί πράττουν ό,τι μπορούν και οι αδύναμοι υφίστανται ό,τι πρέπει»
Η Γροιλανδία
Wall Street Journal: Κορυφαίος Κινέζος στρατηγός και στενός σύμμαχος του Σι Τζινπίνγκ υπό έρευνα για διαρροή πυρηνικών στοιχείων στις ΗΠΑ
Στο επίκεντρο καταγγελιών ο ανώτερος στρατηγός Zhang Youxia για δωροδοκίες σε αντάλλαγμα προαγωγές, κατάχρηση εξουσίας και πολιτικές κλίκες στον κινεζικό στρατό
Ο Zhang Youxia