Κόσμος

Ιταλία: Πέθανε η κορυφαία συγγραφέας Μικέλα Μούρτζια σε ηλικία 51 ετών από καρκίνο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Έφυγε» σε ηλικία 51 ετών από τη ζωή η Μικέλα Μούρτζια βυθίζοντας σε θλίψη την Ιταλία. Η αριστερή μυθιστοριογράφος, θεατρική συγγραφέας και δημοσιογράφος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Η Ιταλία πενθεί την απώλεια της Μικέλα Μούρτζια, η οποία πέθανε σε ηλικία 51 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Η αριστερή μυθιστοριογράφος, θεατρική συγγραφέας και δημοσιογράφος από τη Σαρδηνία είχε μιλήσει απερίφραστα για πολλά ζητήματα, ανάμεσα στα οποία η ευθανασία και τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Η Μικέλα Μούρτζια, η οποία είχε κερδίσει το 2010 ένα από τα σπουδαιότερα ιταλικά λογοτεχνικά βραβεία, το Premio Campiello, είχε ανακοινώσει το Μάιο, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Corriere della Sera, πως είχε καρκίνο του νεφρού σε τέταρτο στάδιο.

Στην ίδια συνέντευξη είχε πει πως η επιθυμία της ήταν να πεθάνει όταν η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δεν θα ήταν πλέον στο τιμόνι της κυβέρνησης, λέγοντας πως θεωρεί την κυβέρνησή της «φασιστική». Την εποχή εκείνη η Μελόνι είχε απαντήσει πως κι εκείνη ελπίζει η Μικέλα Μούρτζια να ζήσει αρκετά ώστε να δει ένα διαφορετικό πρωθυπουργό.

Γεννημένη το 1972 στην πόλη Καμπράς της Σαρδηνίας, έκανε το λογοτεχνικό ντεμπούτο της το 2006 με το μυθιστόρημα «Il Mondo Deve Sapere» (Ο κόσμος πρέπει να ξέρει), μια σάτιρα για την εκμετάλλευση στο τηλεφωνικό κέντρο υπηρεσίας τηλεμάρκετινγκ, η οποία έγινε θεατρικό έργο με τον ίδιο τίτλο, ενώ σ’ αυτή βασίσθηκε το σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας του 2008 «Tutta la Vita Davanti» (Όλη η ζωή μπροστά).

Το μυθιστόρημά της του 2009 «Accabadora» τιμήθηκε με βραβεία, μεταξύ των οποίων το Campiello και το Διεθνές Λογοτεχνικό Βραβείο Mondello.

Τον περασμένο μήνα η Μικέλα Μούρτζια παντρεύτηκε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Λορέντσο Τερέντσι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Ο Ράμα άπλωσε πάλι τις καρέκλες του διαλόγου προς τους διαδηλωτές – Ανησυχία για την κατάσταση
Την ανησυχία του για την βίαιη κατάσταση την Αλβανία εξέφρασε και ο ΟΑΣΕ με δημόσια τοποθέτηση του, προτρέποντας όλους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν την κλιμάκωση της κατάστασης
Διαδηλώσεις στην Αλβανία
H Ρωσία χτύπησε φορτηγό πλοίο στην Οδησσό την ώρα που ο Γουίτκοφ έφτανε στην Αγία Πετρούπολη για το τετ α τετ με τον Πούτιν
Η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις της με πυραύλους και drones εναντίον της Ουκρανίας την ώρα που έφτανε στην Αγία Πετρούπολη ο απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου
Συντρίμμια από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο