Κόσμος

Ιταλία: Ποινή κατάσχεσης – μαμούθ 779 εκατομμυρίων ευρώ στην Airbnb λόγω φοροδιαφυγής

Η δικαιοσύνη της Ιταλίας έριξε ποινή κατάσχεσης – μαμούθ 779 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρία βραχυπρόθεσμης μίσθωσης Airbnb, η οποία φέρεται να μην κατέβαλε κατά την περίοδο 2017- 2021 φόρους που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο ποσό.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλάνου, οι πελάτες της εταιρίας Airnbnb κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο πλήρωσαν 3.711.685.297 ευρώ, αλλά στο ιταλικό δημόσιο δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενοι φόροι.

Την έρευνα ανέλαβε η οικονομική αστυνομία της πόλης της Ιταλίας και την εντολή κατάσχεσης κατά της Airbnb υπέγραψε δικαστής αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες.

Η προβλεπόμενη φορολόγηση έως τώρα στην Ιταλία αντιστοιχούσε στο 21% της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, ενώ από το επόμενο έτος, η κυβέρνηση Μελόνι -σύμφωνα με το προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού- θα αυξήσει το ποσοστό αυτό στο 26%.

Η εντολή κατάσχεσης, όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, aφορά λογαριασμούς της εταιρίας Airbnb Ireland Unlimited Company. Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλάνου, «το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το Συμβούλιο Επικρατείας της Ιταλίας έχουν επιβεβαιώσει στο παρελθόν ότι η εταιρία υποχρεούται να καταβάλει τον συγκεκριμένο φόρο».

Σε ανακοίνωσή της, τέλος, η εταιρία υπογράμμισε ότι «θεωρεί πως έδρασε με σεβασμό στον νόμο» και ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος με τις ιταλικές φορολογικές αρχές» κατά τον οποίο «θα ζητήσει να τύχουν σεβασμού τα δικαιώματά της».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
5
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Η Γαλλία «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Drones χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
5
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 9