Κόσμος

Ιταλία: Πολιτικό θέμα τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα δικαιώματα των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών και η προσφυγή τους σε παρένθετη μητρότητα αποτελεί κύριο πολιτικό θέμα τις ημέρες αυτές στην Ιταλία.

Το περασμένο Σάββατο, οι οικογένειες Ουράνιο Τόξο, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, στελέχη των Πέντε Αστέρων και της Ιταλικής Αριστεράς συμμετείχαν σε κινητοποίηση στο Μιλάνο με αίτημα να συνεχίσουν να εγγράφονται στα ληξιαρχεία των ιταλικών πόλεων τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών.

Σε δηλώσεις της σε εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, η υπουργός Ισότητας και Οικογένειας, Εουτζένια Ροτσέλα, δήλωσε χθες ότι «η υποκατάστατη μητρότητα δημιουργεί μια αγορά παιδιών» και ότι «υπάρχουν διεθνείς εκθέσεις -μάλιστα προσπάθησαν να οργανώσουν μία και στο Μιλάνο- αλλά στην Ιταλία η υποκατάσταση μητρότητα απαγορεύεται». «Με την υιοθεσία διορθώνουμε μια ζημιά, ενώ με την υποκατάστατη μητρότητα προγραμματίζουμε μια άλλη ζημιά», πρόσθεσε η Ροτσέλα.

Παράλληλα, σε σημερινή συνέντευξή του στο ιδιωτικό κανάλι La 7, o Φεντερίκο Μολικόνε, πρόεδρος της επιτροπής πολιτιστικών θεμάτων της Βουλής της Ρώμης και στέλεχος των Αδελφών της Ιταλίας, υπογράμμισε ότι «η υποκατάστατη μητρότητα αποτελεί αδίκημα, το οποίο είναι σοβαρότερο και από την παιδεραστία».

H ιταλική κεντροαριστερά, μέσω της βουλευτή Ιρένε Μάντζι, απάντησε ότι «ο Μολικόνε βρίσκεται σε φάση ντελίριου» και ότι «αυτό που έχει σημασία δεν είναι το συγκεκριμένο ντελίριο, αλλά να μην δημιουργηθούν οικογένειες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας και να τυχαίνουν πάντα σεβασμού και προστασίας τα δικαιώματα των παιδιών».

Οι οικογένειες Ουράνιο Τόξο της Ιταλίας ,τέλος, υπογράμμισαν ότι «επιθυμούν να εγκριθεί νόμος, όπως συνέβη σε όλες, σχεδόν, τις ευρωπαϊκές χώρες, ο οποίος να προβλέπει την νομική ύπαρξη των παιδιών τους και να επιτρέπει στους γονείς, να αναγνωρίζεται ο ρόλος τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν θα υπάρχουν διόδια, εκτός αν είναι από τις ΗΠΑ» – Τα «αγκάθια» των συνομιλιών στην Ελβετία
Στην Ελβετία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς και την ιρανική αντιπροσωπεία να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για την μόνιμη εκεχειρία
FILE PHOTO: A drone view of vessels anchored in the Strait of Hormuz as seen from Musandam, Oman, June 8, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo
«Ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ» επιμένει ο αμερικανικός στρατός – Συνεχίζεται το διπλωματικό «θρίλερ»
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι «προπαρασκευαστικές» συνομιλίες μεταξύ διπλωματών στο Μπούργκενστοκ κοντά στην Λουκέρνη με στόχο την διατήρηση του διαλόγου επί την προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Vessels in the Strait of Hormuz near the beach of Bandar Abbas, Iran, June 17, 2026. Amirhosein Khorgooi/ISNA/via WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL. NO ACCESS FOR ISRAELI MEDIA. NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA. DIGITAL: NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA.
«Κούβα όπως Βενεζουέλα»: Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο νησί
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέκλεισε ένα σενάριο επέμβασης στην Κούβα, συγκρίνοντας την κατάσταση με τη Βενεζουέλα και δηλώνοντας πως μια αντίστοιχη επιχείρηση είναι πιθανή
Κούβα