Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιταλία: Πολλές αντιδράσεις από επεισόδιο αστυνομικής βίας – Επιτέθηκαν σε τρανσέξουαλ με γκλομπ και σπρέι

Ιταλία: Πολλές αντιδράσεις από επεισόδιο αστυνομικής βίας – Επιτέθηκαν σε τρανσέξουαλ με γκλομπ και σπρέι

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην Ιταλία ένα βίντεο που δείχνει μια τρανσεξουάλ να δέχεται επίθεση με γκλομπ και με σπρέι πιπεριού από αστυνομικούς κοντά στο πανεπιστήμιο Μποκόνι του Μιλάνου.

Στο βίντεο που έχει τραβηχτεί από παράθυρο ενός διπλανού κτιρίου διακρίνονται καθαρά τέσσερις αστυνομικοί της τοπικής Αστυνομίας του Μιλάνου να προσπαθούν να ακινητοποιήσουν την γυναίκα, χτυπώντας την πολλές φορές στο κεφάλι και στα πλευρά. Η ίδια μάλιστα φέρει καμία αντίσταση ή βίαιη συμπεριφορά, παρά μόνο άμυνα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα είναι μια 41χρονη τρανσέξουαλ από τη Βραζιλία σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αστυνομικοί με τη σειρά τους υποστηρίζουν ότι πριν συμβάν η τρανσέξουαλ βρισκόταν στο Πάρκο Τρότερ του Ανατολικού Μιλάνου – δηλαδή σε διαφορετική περιοχή – όπου “κάποιοι γονείς μαθητών σχολείου, γύρω στις 8.00 π.μ.” ανέφεραν την παρουσία της τρανς γυναίκας “σε εμφανή κατάσταση ψυχοφυσικής διαταραχής και ότι παρενοχλούσε κόσμο και επιχειρούσε να γδυθεί”.

Μάλιστα η 41χρονη φέρεται να συνοδεύτηκε στο περιπολικό, με προορισμό ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα σε απόσταση μεγαλύτερη των πέντε χιλιομέτρων, όπου και άρχισε να κλωτσά δύο αστυνομικούς όταν το όχημα σταμάτησε, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει.

Οι πολίτες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το περιστατικό με την αστυνομία να έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις