Κόσμος

Ιταλία: Ρωγμές σε κτίρια στην Μπαρμπερίνο Ντελ Μουτζέλο [pics]

Ρωγμές υπέστησαν κτίρια στην περιοχή Μουτζέλο της Ιταλίας από τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (09.12.2019).

Στην κωμόπολη Μπαρμπερίνο Ντελ Μουτζέλο σε πάνω από είκοσι κτίρια του ιστορικού κέντρου, όπως και στην κεντρική εκκλησία του Σαν Σιλβέστρο, έχουν δημιουργηθεί ρωγμές. Αποφασίστηκε η προσωρινή δημιουργία «κόκκινης ζώνης», στην οποία οι κάτοικοι δεν μπορούν να εισέλθουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των ειδικών στην όλη περιοχή.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. Για προληπτικούς λόγους, ο δήμος του Μπαρμπερίνο δημιούργησε κέντρο υποδοχής με εβδομήντα κλίνες, για όσους κατοίκους δεν θα μπορέσουν ή δεν θα θελήσουν να επιστρέψουν απόψε στο σπίτι τους.

Κάτοικοι της Τοσκάνης δηλώνουν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι «έζησαν στιγμές πολύ μεγάλου τρόμου, διότι ξαφνικά τα ντουλάπια και οι πόρτες μέσα στα σπίτια τους άρχισαν να ανοιγοκλείνουν με βία».

Εξαιτίας των ελέγχων που πραγματοποιούνται, τέλος, σε μεγάλο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου, οι καθυστερήσεις στα τραίνα υψηλής ταχύτητας ξεπερνούν κατά μέσο όρο τις δυο ώρες.

italia seismos

italia seismos

italia seismos

italia seismos

italia seismos

italia seismos

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλοπή στο Λούβρο: Οι διαβεβαιώσεις Μακρόν για την ανάκτηση των κοσμημάτων του Στέμματος και ο κωδικός «Louvre» σε σύστημα ασφαλείας
Σύμφωνα με το ABC, ο κωδικός για τις κάμερες ασφαλείας στο Λούβρο ήταν «louvre», γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για όλα τα συστήματα ασφαλείας ενός εκ των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου
Το παράθυρο από το οποίο μπήκαν οι κλέφτες στο Λούβρο
Τραγωδία στην Τουρκία: 6 νεκροί και 1 τραυματίας από φωτιά σε εργοστάσιο αρωμάτων – Δείτε βίντεο από την πύρινη κόλαση
«Ακούστηκε έκρηξη, είδα άνθρωπο να καίγεται» λέει αυτόπτης μάρτυρας - Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των θυμάτων ούτε η κατάσταση των τραυματιών
Φωτιά
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες