Κόσμος

Ιταλία: Σε αναστολή 177 υγειονομικοί που αρνήθηκαν να κάνουν εμβόλιο

Σε αναστολή τέθηκαν 177 υγειονομικοί στην πόλη Πορντενόνε στην βορειοανατολική Ιταλία,οι οποίοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, οι 46 εξ αυτών είναι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι γιατροί και μέλη του βοηθητικού προσωπικού.

Τα πρόσωπα αυτά δεν παρουσιάσθηκαν τον Ιούνιο για εμβολιασμό στα ραντεβού που τους είχαν δοθεί. Όπως προβλέπει η ιταλική νομοθεσία, οι 177 υγειονομικοί παύονται των καθηκόντων τους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Όταν υπάρχουν κανόνες, πρέπει να εφαρμόζονται. Είναι η αρχή μιας διαδικασίας η οποία θα εφαρμοστεί, όπως προβλέπει ο νόμος, και από τα υπόλοιπα παραρτήματα του εθνικού συστήματος υγείας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας Βένετο Ρικάρντο Ρικάρντι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από έκρηξη φυσικού αερίου κατέρρευσαν δύο κτίρια στην Κωνσταντινούπολη - Ανασύρθηκαν επτά άτομα, τουλάχιστον δύο οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας τους - Τα δύο γειτονικά κτίρια κατέρρευσαν μετά από έκρηξη στο ένα εκ των δύο οικημάτων η οποία πιστεύεται ότι προκλήθηκε από φυσικό αέριο
Rescue teams and firefighters search the site where two residential buildings collapsed in Istanbul, Sunday, March 22, 2026. (AP Photo/Khalil Hamra)