Κόσμος

Ιταλία: Σε πλοίο της Frontex και σε μονάδα της ακτοφυλακής οι 450 μετανάστες που αναζητούν “φιλόξενο” λιμάνι

Η κυβέρνηση Κόντε αποφάσισε την μεταφορά σε πλοίο της Frontex και σε μονάδα της ιταλικής ακτοφυλακής των 450 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε αλιευτικό, το οποίο βρισκόταν νότια της Σικελίας. Μέρος των παιδιών και των γυναικών, παράλληλα, μεταφέρθηκαν ήδη στην Λαμπεντούζα, για να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με ό,τι διέρρευσε, η ιταλική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση αυτή για να μην κατηγορηθεί ότι αρνείται να συντρέξει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο.

Αρχικά, χθες, οι αρχές της Μάλτας είχαν ανακοινώσει ότι θα δέχονταν το αλιευτικό σε λιμάνι τους , αλλά τελικά, δεν έστειλαν ταχύπλοο να το εντοπίσει. Αναμένεται, τώρα, να επιλεγεί λιμάνι της Κάτω Ιταλίας, στο οποίο να μπορέσουν να κατευθυνθούν τα δυο στρατιωτικά πλοία με τους διασωθέντες, εκτός κι αν η ιταλική κυβέρνηση ζητήσει και πάλι από τη Μάλτα να δεχθεί σε δικό της λιμάνι τους 450 μετανάστες και πρόσφυγες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ» επιμένει ο αμερικανικός στρατός – Συνεχίζεται το διπλωματικό «θρίλερ»
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι «προπαρασκευαστικές» συνομιλίες μεταξύ διπλωματών στο Μπούργκενστοκ κοντά στην Λουκέρνη με στόχο την διατήρηση του διαλόγου επί την προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Vessels in the Strait of Hormuz near the beach of Bandar Abbas, Iran, June 17, 2026. Amirhosein Khorgooi/ISNA/via WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL. NO ACCESS FOR ISRAELI MEDIA. NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA. DIGITAL: NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA.
«Κούβα όπως Βενεζουέλα»: Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο νησί
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέκλεισε ένα σενάριο επέμβασης στην Κούβα, συγκρίνοντας την κατάσταση με τη Βενεζουέλα και δηλώνοντας πως μια αντίστοιχη επιχείρηση είναι πιθανή
Κούβα
Συνεχίζονται οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελβετικού υπουργείου Εξωτερικών δεν θα αποκαλυφθούν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους συμμετέχοντες και το περιεχόμενο των συνομιλιών για λόγους εμπιστευτικότητας
Οι σημαίες ΗΠΑ και Ιράν