Κόσμος

Ιταλία: «Στα πράσα» νοσοκόμος που έκανε ψεύτικους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού – 400€ η «ταρίφα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νοσοκόμος πενήντα ενός ετών συνελήφθη στην περιοχή της Ανκόνα για ανύπαρκτες, στην πραγματικότητα, χορηγήσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Ο συλληφθείς, όπως και αρκετοί άλλοι συνάδελφοί του τους περασμένους μήνες, άδειαζε την σύριγγα και η βελόνα δεν άγγιζε ποτέ το χέρι των πολιτών.

Με μια γρήγορη κίνηση, τους έβαζε μόνον ένα τσιρότο και κανείς δεν καταλάβαινε την απάτη. Με τον «δήθεν εμβολιασμό», επέτρεψε σε πολλούς αρνητές να λάβουν το πράσινο πάσο εμβολιασμένου.

Τώρα, ο νοσηλευτής κατηγορείται για χρηματισμό, με την συνέργεια άλλων τεσσάρων ατόμων, που λειτουργούσαν ως μεσάζοντες.

Η αστυνομία της Ανκόνα κατέσχεσε συνολικά 18.000 ευρώ. Η έρευνα, όπως συνέβη και σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, βασίσθηκε στις εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας.

Ο κάθε αρνητής και αντιεμβολιαστής πλήρωνε μέχρι και 400 ευρώ για να εξασφαλίσει το πράσινο πάσο, χωρίς να έχει, στην πραγματικότητα, εμβολιαστεί ποτέ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156