Κόσμος

Ιταλία: «Στα πράσα» νοσοκόμος που έκανε ψεύτικους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού – 400€ η «ταρίφα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νοσοκόμος πενήντα ενός ετών συνελήφθη στην περιοχή της Ανκόνα για ανύπαρκτες, στην πραγματικότητα, χορηγήσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Ο συλληφθείς, όπως και αρκετοί άλλοι συνάδελφοί του τους περασμένους μήνες, άδειαζε την σύριγγα και η βελόνα δεν άγγιζε ποτέ το χέρι των πολιτών.

Με μια γρήγορη κίνηση, τους έβαζε μόνον ένα τσιρότο και κανείς δεν καταλάβαινε την απάτη. Με τον «δήθεν εμβολιασμό», επέτρεψε σε πολλούς αρνητές να λάβουν το πράσινο πάσο εμβολιασμένου.

Τώρα, ο νοσηλευτής κατηγορείται για χρηματισμό, με την συνέργεια άλλων τεσσάρων ατόμων, που λειτουργούσαν ως μεσάζοντες.

Η αστυνομία της Ανκόνα κατέσχεσε συνολικά 18.000 ευρώ. Η έρευνα, όπως συνέβη και σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, βασίσθηκε στις εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας.

Ο κάθε αρνητής και αντιεμβολιαστής πλήρωνε μέχρι και 400 ευρώ για να εξασφαλίσει το πράσινο πάσο, χωρίς να έχει, στην πραγματικότητα, εμβολιαστεί ποτέ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λίντσεϊ Κλάνσι: Ανατροπή από την υπεράσπιση μετά το αδιέξοδο στη δίκη για τον θάνατο των 3 παιδιών της – «Πού είναι τα αποδεικτικά στοιχεία;»
Ο δικηγόρος της 36χρονης μητέρας αμφισβητεί πλέον ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τη συνδέουν με τους θανάτους των τριών παιδιών της - Τι απαντά η εισαγγελέας
Η Λίτσει Κλάνσι