Κόσμος

Ιταλία: Στους δρόμους φοιτητές και μαθητές

Φοιτητικές και μαθητικές κινητοποιήσεις γίνονται σε όλη τη χώρα κατά των αλλαγών στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές λυκείων και φοιτητές πανεπιστημίων παίρνουν μέρος σε διαδηλώσεις στις κύριες πόλεις Ιταλίας, με συνθήματα κατά των αλλαγών στο εκπαιδευτικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι.

Φοιτητές και μαθητές ζητούν πρόσβαση στην δημόσια παιδεία χωρίς καμία επιβάρυνση για τις ιυταλικές οικογένειες, ενώ έκαναν γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα οργανωθούν πάνω από χίλιες συνελεύσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας, στα πλαίσια μιας αδιάκοπης κινητοποίησης.

«Σχολείο για όλους, επισφαλής εργασία για απολύτως κανέναν», γράφει πανό το οποίο κρατούν φοιτητές που βρίσκονται στην κεφαλή της πορείας, στο Τορίνο, ενώ στην Νάπολη ένα από τα κύρια συνθήματα είναι « κατώτατο εγγυημένο εισόδημα για κάθε πολίτη».

Στην Φλωρεντία, οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση αμφισβητούν την μεταρρύθμιση του εργασιακού- με πιο εύκολες απολύσεις- την οποία προωθεί η ιταλική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος που θα πρέπει να εγκριθεί από το ιταλικό κοινοβούλιο , οι προαγωγές και αυξήσεις μισθών των εκπαιδευτικών θα πρέπει να βασίζονται, κυρίως, στην παραγωγικότητα, ενώ η κυβέρνηση Ρέντσι έχει δεσμευθεί να προχωρήσει στην πρόσληψη περίπου 150.000 καθηγητών και δασκάλων, μέσα στην επόμενη τριετία.

Μεγάλο μέρος των ιταλικών συνδικάτων, όμως, απαντά ότι η μονιμοποίηση αυτή του έκτακτου προσωπικού και των αναπληρωτών καθηγητών, σε μεγάλο ποσοστό είχε ήδη αποφασιστεί από την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέττα, στα πλαίσια σχεδίου που εκπονήθηκε για την δημόσια παιδεία.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν προσκαλεί δυτικούς πολέμιους της woke ατζέντας να μείνουν στη Ρωσία: Βίζα σε όσους «τιμούν τις παραδοσιακές ρωσικές ηθικές αξίες»
Το «Anti-Woke-Βίζα», όπως λέγεται ανεπίσημα το πρόγραμμα των θεωρήσεων βάσει κοινών αξιών, ξεκίνησε ο πρόεδρος Πούτιν τον Αύγουστο του 2024
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
Τα τελευταία λόγια των πιλότων πριν την συντριβή του Air India - «Σταμάτησε η τροφοδοσία καυσίμων, πέφτουμε, βοήθεια»
Το προκαταρκτικό πόρισμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η ινδική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων (AAIB), δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα για τα αίτια και δεν αποδίδει ευθύνες για το δυστύχημα
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία
Τρεις νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές κατά της Clan del Golfo στην Κολομβία - Πρόκειται για το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών
«Εκτιμάται ότι εξαιτίας των τεσσάρων αεροπορικών πληγμάτων ακριβείας, έχουν εξοντωθεί περίπου 30 - 40 μέλη της Clan del Golfo», ανέφερε ο κολομβιανός υπουργός Άμυνας
Πράκτορες της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) συνοδεύουν επτά πρώην μέλη των FARC της εγκληματικής οργάνωσης Clan del Golfo, κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος από ναρκωτικά