Παρασκευή, 24 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ιταλία: Συγκλονιστικές εικόνες από την κατολίσθηση στο νησί Ίσκια

Ιταλία: Συγκλονιστικές εικόνες από την κατολίσθηση στο νησί Ίσκια

Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφονται στο νησί Ίσκια της Κάτω Ιταλίας, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε από τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι αγνοούνται. Ανάμεσα τους και ένα νεογέννητο παιδάκι

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί Ίσκια της Κάτω Ιταλίας προκάλεσε σφοδρές πλημμύρες, τις οποίες ακολούθησαν μεγάλες κατολισθήσεις. Τα ξημερώματα του Σαββάτου οι λάσπες είχαν σκεπάσει το μικρό αυτό νησί κοντά στην Νάπολη, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και θύματα. 

Ο Ιταλός υπουργός Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστο οκτώ νεκροί. Πληροφορίες όμως από την τοπική αυτοδιοίκηση της Κάτω Ιταλίας κάνουν λόγο για τουλάχιστον δεκατρείς αγνοούμενους, ανάμεσα τους μια τριμελής οικογένεια με νεογέννητο παιδί και μια 25χρονη γυναίκα.

Δείτε φωτογραφίες: 

Ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι βρέθηκε το πτώμα μιας γυναίκας, η οποία φέρεται να είναι αλλοδαπή από χώρα της ανατολικής Ευρώπης. Επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των νεκρών ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Πιαντεντόζι τόνισε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη, διότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους και μπορεί να βρίσκονται κάτω από τις λάσπες», ενώ ο αρχηγός της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο έκανε λόγο για «μια τραγωδία».

Δείτε φωτογραφίες: 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το βράδυ είναι πιθανό περίπου 200 κάτοικοι να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να μπορέσουν να μεταφερθούν σε ασφαλείς περιοχές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η θάλασσα, στην περιοχή, παραμένει ταραγμένη, κάτι που δυσκολεύει ιδιαίτερα την άφιξη των διασωστών.

Δείτε βίντεο:

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη των επιχειρήσεων διάσωσης, σε επαφή με την περιφέρεια της Καμπανίας και την Ιταλική Πολιτική Προστασία.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις