Κόσμος

Ιταλία: Συνάντηση Ντράγκι με Ματαρέλα – Συνεχίζεται η κυβερνητική αστάθεια

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε το απόγευμα της Δευτέρας συνομιλία μιας ώρας με τον Ιταλό πρόεδρο της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

ύμφωνα με πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, στην συνάντηση έγινε αναφορά σε θέματα εσωτερικής και διεθνούς πολιτικής. Παράλληλα, όμως, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι συζητήθηκε και η κυβερνητική αστάθεια των τελευταίων ωρών, λόγω της απόφασης του Κινήματος Πέντε Αστέρων να μην πάρει μέρος στην σημερινή ψηφοφορία της βουλής, για την έγκριση των οικονομικών μέτρων ενίσχυσης των πολιτών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Όπως τονίζει η δημόσια τηλεόραση της Rai, η κύρια πρόκληση, στο εξής, για τον Μάριο Ντράγκι, είναι να καταφέρει να συνεχίσει να κυβερνά, παρά την όλο και πιο επικριτική στάση των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, έστω και αν, επισήμως, συνεχίζουν να τον στηρίζουν.

Ο Ιταλός πρόεδρος Ματαρέλα έχει καταστήσει σαφές ότι σε μια τόσο κρίσιμη φάση, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, των οικονομικών επιπτώσεών του και της συνεχιζόμενης πανδημίας κορονοϊού, πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαφυλαχθεί η κυβερνητική σταθερότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φειδίας Παναγιώτου πάει στη Ρωσία την Ημέρα της Νίκης του Βλαντιμίρ Πούτιν
«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ζυγίσουν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν πώς οι πράξεις τους μπορούν να επηρεάσουν τις προσπάθειές μας» είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα
Ο Φειδίας Παναγιώτου 7
Επιστολή σε Τραμπ από μέλη του Κογκρέσου: Ο Ερντογάν για χρόνια απειλεί να εισβάλει στην Ελλάδα και το Ισραήλ
Με την επιστολή, οι νομοθέτες εγείρουν μια σειρά από καίρια ζητήματα, ζητώντας από τον Αμερικανό πρόεδρο να τα θέσει στην περίπτωση που πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2