Κόσμος

Ιταλία: Τέταρτη δόση εμβολίου για τους «βαριά» ανοσοκατεσταλμένους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη σύσταση να προχωρήσουν σε τέταρτη δόση εμβολίου όσοι είναι βαριά ανοσοκατεσταλμένοι προχώρησε το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας με την προϋπόθεση ότι θα έχουν περάσει τουλάχιστον 120 ημέρες από την προηγούμενη δόση, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Ο ειδικός επίτροπος που έχει διοριστεί από την κυβέρνηση της Ιταλίας για τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης της πανδημίας θα ορίσει πότε θα τεθεί σε ισχύ η σύσταση με βάση τις ανάγκες της εκστρατείας για το εμβόλιο, αναφέρει το υπουργείο.

Το υπουργείο προσθέτει ότι η απόφαση αντανακλά την ακόμη μεγάλη κυκλοφορία του ιού και την αποτελεσματικότητα που έχει φανεί ότι έχουν οι ενισχυτικές δόσεις στην πρόληψη θανάτων από επιπλοκές της COVID και γενικότερα στην εμφάνιση συμπτωμάτων που απαιτούν νοσηλεία.

Η Ιταλία έχει καταγράψει 152.848 θανάτους που συνδέονται με την νόσο από τότε που εμφανίστηκε στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2020–ο δεύτερος μεγαλύτερος απολογισμός στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία και ο όγδοος στον κόσμο. Μέχρι στιγμής η χώρα έχει καταγράψει 12,4 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κρίστα Πάικ: «Μπορεί να μην αναρρώσει ποτέ» λέει ο δικηγόρος της – Παραμένει στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις της και φρουρούμενη μετά το φιάσκο της εκτέλεσης
«Αν αναρρώσει, μπορεί να μην αναρρώσει πλήρως. Και μπορεί να υπάρξουν ζητήματα σχετικά με τη διανοητική της ικανότητα» υποστήριξε ο δικηγόρος της, Στέφεν Φέρελ
 Tennessee Department of Correction
Βρετανία: Ο Άντριου προσφεύγει κατά της αστυνομίας για τη σύλληψή του λόγω σχέσεων με τον Επστάιν
Ο δεύτερος γιος της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ, αρνείται ότι διέπραξε κάτι αξιομέμπτο που σχετίζεται με τον Αμερικανό χρηματιστή και υποστηρίζει ότι έχει μετανιώσει για τη φιλία τους
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου