Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ιταλία: Τίγρεις σε τσίρκο κατασπάραξαν τον θηριοδαμαστή τους

Ιταλία: Τίγρεις σε τσίρκο κατασπάραξαν τον θηριοδαμαστή τους
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Τη ζωή του έχασε ένας θηριοδαμαστής στην Ιταλία όταν του επιτέθηκαν τίγρεις λίγο πριν ξεκινήσει το νούμερό του στο τσίρκο. Ήθελε να «δουλέψει» τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν ανέβει στη σκηνή.

Σοκάρει η τραγωδία που σημειώθηκε στην Ιταλία όταν ένας θηριοδαμαστής έχασε την ζωή του, καθώς τον κατασπάραξαν τίγρεις. Ο 61 Έτορε Βέμπερ δούλευε χθες τις τελευταίες λεπτομέρειες στο νούμερο που επρόκειτο να παρουσιάσει μία ώρα αργότερα στο τσίρκο Μαρίνα Μόντι, όταν ξαφνικά του επιτέθηκαν οι τέσσερις τίγρεις, τις οποίες εκπαίδευε εκείνη τη στιγμή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρώτα η μία και μετά οι άλλες τρεις κυριολεκτικά τον κατασπάραξαν. Τα τραύματά του ήταν τέτοια που άφησε λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή.

Το επεισόδιο συνέβη χθες, στις επτά τοπική ώρα, στο Τριτζάνο, σε μικρή απόσταση από το Μπάρι, όπου το τσίρκο έδινε παραστάσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν οι καραμπινιέροι, οι οποίοι ξεκίνησαν έρευνες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες της τραγωδίας. Όπως έγινε γνωστό από μαρτυρίες, μία ώρα πριν την έναρξη του θεάματος ο θηριοδαμαστής θέλησε να εκπαιδεύσει τα ζώα του και να τελειοποιήσει το νούμερό του, λίγο πριν την έξοδό του στη σκηνή. Μία διαδικασία που συνήθιζε ο έμπειρος και επιτήδειος θηριοδαμαστής.

Μια τίγρης όμως εντελώς ξαφνικά εξαγριώθηκε και κινήθηκε εναντίον του, με τον θηριοδαμαστή να προσπαθεί να διαφύγει, χωρίς επιτυχία γιατί τότε έσπευσαν τα άλλα τρία αγρίμια να του επιτεθούν. Ο Βέμπερ δεν κατόρθωσε να απελευθερωθεί και να βγει από το κλουβί, με αποτέλεσμα οι τίγρεις να τον κατασπαράξουν.

Οι στιγμές που ακολούθησαν κόβουν την ανάσα. Το προσωπικό του τσίρκου έσπευσε για βοήθεια, χρησιμοποιώντας ακόμα και πυροσβεστήρες. Την ίδια στιγμή κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες, όταν, όμως, έφτασε το ασθενοφόρο ήταν ήδη αργά.

Ο κόσμος του τσίρκου συγκλονίστηκε με την είδηση και πολλοί δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν αυτό που συνέβη σε έναν έμπειρο θηριοδαμαστή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις