Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ιταλία: Την «πολιορκεί» ο κορονοϊός αλλά… ξορκίζουν το lockdown!

Ιταλία

Σε δηλώσεις του στην δημόσια τηλεόραση στην Ιταλία, Rai, o υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης Κόντε είναι να αποφύγει την επιβολή νέου lockdown, αλλά παράλληλα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν πιο αυστηρά οι κανόνες ασφαλείας για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Click4more: ΠΟΥ: 1 στους 10 ανθρώπους μπορεί να έχει μολυνθεί από κορονοϊό!

Στο μεταξύ, αναμένεται να συζητηθεί σήμερα και να εγκριθούν επίσημα μεθαύριο νέα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Τα κυριότερα από αυτά φέρεται να είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους, η μείωση του ωραρίου λειτουργίας καφέ και εστιατορίων και ο περιορισμός του αριθμού συμμετεχόντων σε τελετές και ιδιωτικές γιορτές.

Όπως ανακοινώθηκε επίσης, στην Πολιτική Προστασία επαναδημιουργείται η «ομάδα δράσης» που είχε συντονίσει τις διάφορες παρεμβάσεις κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, την περασμένη άνοιξη. Η κυβέρνηση της Ρώμης, τέλος, επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις