Κόσμος

Ιταλία: Τουλάχιστον 35 οι νεκροί, τρία παιδιά ανάμεσα στα θύματα

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Ιταλία. Πλέον γίνεται λόγος για τουλάχιστον 35 νεκρούς από την αστυνομία, παραμένει άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται ακόμη στα συντρίμμια μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα. Τον αριθμό των νεκρών επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροίο μπορεί να φτάσουν τους 40.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οργή και πόνος στην Ιταλία μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα. Ήδη ο αριθμός των νεκρών έχει μεγαλώσει. Η αστυνομία κάνει τώρα λόγο για 35 νεκρούς και αφήνει να εννοηθεί ότι αυτός ο αριθμός θα μεγαλώσει. Ανάμεσα στα θύματα είναι δυστυχώς και τρία παιδιά.

Τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύχτα αναζητώντας επιζώντες μέσα στα χαλάσματα.

«Ο τελευταίος επίσημος αριθμός είναι 35 αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γένοβας.

Πηγές της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, παράλληλα, αναφέρουν ότι είναι πιθανό, στο τέλος, ο απολογισμός των νεκρών, να φτάσει τους σαράντα.

 

Η κατάρρευση έγινε χθες εν μέσω σφοδρής καταιγίδας στην περιοχή. Κάποιοι μίλησαν για κεραυνό. Άλλοι μιλούν για μια έκρηξη. Σε κάποιο σημείο της γέφυρα γίνονταν εργασίες. Στην Ιταλία επικρατεί μαζί με τον πόνο και οργή για την κατάρρευση. Στη γέφυρα πριν δύο χρόνια είχαν γίνει εργασίες. Τώρα γίνεται έρευνα εναντίον των υπευθύνων συντήρησης.

Οι εικόνες μαρτυρούν έναν εφιάλτη. Η γέφυρα ήταν γεμάτη ΙΧ και φορτηγά. Πέφτοντας τα παρέσυρε και μαζί συνέθλιψε και διερχόμενα αυτοκίνητα από κάτω. Ακόμη δεν υπάρχει εικόνα για τον αριθμό των θυμάτων.

GENOVA
Έχει παρθεί απόφαση για κατεδάφιση του υπολοίπου τμήματος ώστε να μην κινδυνέψουν περίοικοι, ενώ ήδη 400 άτομα έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

Οι ευθύνες

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο θεωρεί ότι η συντήρηση που έπρεπε να γίνει από την εταιρία αυτοκινητοδρόμων, ήταν ελλιπής, και ότι οι υπεύθυνοί τους θα πρέπει να παραιτηθούν.

Από την μεριά της, όμως, η εταιρία αυτοκινητοδρόμων δεν παραδέχεται, μέχρι στιγμής, καμία σχετική ευθύνη.

Η εισαγγελία της Γένοβας ξεκίνησε έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία και καταστροφή, χωρίς να υποδεικνύεται, προς το παρόν, κάποιος υπεύθυνος. «Πρόκειται για μια τεράστια και παράλογη τραγωδία», δήλωσε ο εισαγγελέας της Γένοβας, Φραντσεσκο Κότσι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κρίστα Πάικ επέζησε και μιλά μετά από την αποτυχημένη θανατηφόρα ένεση – Το θρίλερ για το εάν θα γίνει νέα προσπάθεια θανάτωσης
Της χορηγήθηκαν δύο δόσεις πεντοβαρβιτάλης, αλλά συνέχισε να αναπνέει - Παραμένει στο νοσοκομείο μετά την αποτυχημένη εκτέλεση που προκάλεσε έρευνα στο Τενεσί
Christa Pike
Προκλητική η Χαμάς: Πανηγυρίζει 3 χρόνια μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου με βίντεο του Σινουάρ πριν σκοτωθεί – «Εξαιρετικό επίτευγμα»
Οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ έδωσαν στη δημοσιότητα αμοντάριστο υλικό από την περιοχή Τελ αλ-Σουλτάν, στη Ράφα τον Οκτώβριο του 2024 - Η επίθεση της Χαμάς επιτάχυνε την παρακμή του Ισραήλ, λέει το Ιράν
Μαχητές της Χαμάς
Παγκόσμιος συναγερμός για πιθανή εξάπλωση της πανώλης: Πληροφορίες για δεύτερο θάνατο – 4 χώρες βάζουν μπλόκο στα σύνορα μετά τον θάνατο της 28χρονης
Δεν υπάρχει κίνδυνος επιδημίας για την πανώλη, λέει η Ρωσία και καταγγέλλει fake news - ΠΟΥ, ΗΠΑ και ΕΕ ζητούν από τη Ρωσία «ταχεία και διαφανή» πληροφόρηση
Κόσμος στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας 13
Ξεσπά η μητέρα του 15χρονου στη Γαλλία που ακρωτηριάστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης: «Του έκλεψαν τη ζωή»
«Δεν σήκωσε τη χειροβομβίδα από το έδαφος» λέει η μητέρα του 15χρονου - «Πάγωσε» η χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης στις μαθητικές διαδηλώσεις μετά τον ακρωτηριασμό του 15χρονου
Επεισόδια στη Γαλλία 10