Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ιταλία: Τρεις οι πολυκατοικίες που κατέρρευσαν – Μία έγκυος ανάμεσα στους αγνοούμενους

Ιταλία: Τρεις οι πολυκατοικίες που κατέρρευσαν – Μία έγκυος ανάμεσα στους αγνοούμενους

Δυο γυναίκες και ένας άνδρας είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση τουλάχιστον τριών πολυκατοικιών στην περιοχή Ραβανούσα της Σικελίας στην Ιταλία. Νωρίτερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας είχε αρχικά κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς, ωστόσο αργότερα ανακοίνωσε πως οι νεκροί είναι μέχρι στιγμής τρεις.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, η κατάρρευση των πολυκατοικιών στην Ιταλία προκλήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, το βράδυ, από διαρροή φυσικού αερίου.

Κατά την διάρκεια όλης της νύχτας, άνδρες και γυναίκες της πυροσβεστικής έσκαψαν με γυμνά χέρια στα συντρίμμια για να μην θέσουν σε κίνδυνο την ζωή όσων μπορεί να έχουν καταπλακωθεί. Αγνοούνται ακόμη έξι άνθρωποι (ανάμεσά τους και μια γυναίκα που κυοφορεί) ενώ οι διασωθέντες, μέχρι αυτή την στιγμή, είναι δύο.

Στην περιοχή του τραγικού συμβάντος έσπευσαν πυροσβέστες από την Κατάνη, το Παλέρμο, και όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Σικελίας. Ο δρόμος στον οποίο σημειώθηκε η διαρροή αερίου, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Παράλληλα, την αρωγή τους προσφέρουν ο Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός και η Πολιτική Προστασία της χώρας.

«Είναι μια πρωτοφανής τραγωδία, το μόνο που ελπίζουμε τώρα είναι να βρεθούν κι άλλοι επιζώντες», τόνισε ο δήμαρχος της Ραβανούσα. Οι διασωθέντες δήλωσαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι «άκουσαν μια τρομερή βοή, και αμέσως μετά γκρεμίστηκε το πάτωμα και τους καταπλάκωσε το ταβάνι του σπιτιού τους».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις