Κόσμος

Ιταλίδα γερουσιαστής του κόμματος της Μελόνι σοκάρει με δήλωση για την κύρια αποστολή των γυναικών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η απόκτηση παιδιών οφείλει να είναι η κύρια αποστολή των γυναικών! Αυτό δηλώνει Ιταλίδα γερουσιαστής του κυβερνώντος κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι.

Οργή στις κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε μία γερουσιαστής του ακροδεξιού κόμματος της πρωθυπουργού  της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, καθώς δήλωσε ότι η «πρώτη προσδοκία» των νέων γυναικών θα πρέπει να είναι να αποκτήσουν παιδιά.

Το κόμμα των Αδελφών της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι έχει θέσει ως προτεραιότητα να αναστρέψει το μειωμένο ποσοστό γεννήσεων στη χώρα και την προώθηση της παραδοσιακής οικογένειας, περιορίζοντας την ανατροφή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Η μητέρα μου μου έλεγε πάντα… πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι έχεις την ευκαιρία να κάνεις ό,τι θέλεις, αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η πρώτη σου φιλοδοξία πρέπει να είναι να γίνεις μητέρα», τόνισε η γερουσιαστής Λαβίνια Μενούνι.

Η Μενούνι, η οποία συμμετείχε μαζί με καθολικό αρχιεπίσκοπο σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού La7, είπε ότι θεσμοί της Ιταλίας και του Βατικανού οφείλουν να ενθαρρύνουν τους νέους να παντρεύονται νωρίς και να κάνουν οικογένειες. «Υπάρχει ανάγκη, ας πούμε μια αποστολή, γιατί νομίζω ότι είναι όμορφο πράγμα (για τις γυναίκες) να φέρνουν στον κόσμο παιδιά που θα είναι οι μελλοντικοί πολίτες, οι μελλοντικοί Ιταλοί», είπε η 47χρονη που έχει και η ίδια τρία παιδιά.

Η γερουσιαστής Ραφαέλα Παΐτα από το κεντρώο κόμμα Italia Viva, υποστήριξε ότι τέτοια σχόλια δείχνουν «μια ντροπιαστική οπισθοδρόμηση». «Τα λόγια της αντηχούν ιδέες από ένα σκοταδιστικό παρελθόν, ευτυχώς ξεπερασμένο», είπε.

Η Κιάρα Αππεντίνο, βουλευτής του κόμματος των Πέντε Αστέρων, έγραψε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X ότι τα Αδέλφια της Ιταλίας υποφέρουν από μια «νοσταλγία του Μεσαίωνα» και τόνισε ότι οι νεαρές γυναίκες πρέπει να διδάσκονται «την ελευθερία να ονειρεύονται και τα μέσα για να επιτύχουν μόνες όσα επιθυμούν».

Την περασμένη εβδομάδα, η Μενούνι πυροδότησε κριτική επειδή κατέθεσε νομοσχέδιο με βάση το οποίο θα καθίστανται υποχρεωτικές οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια. Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην ιταλική Βουλή θα αποτρέπει μετονομασίες των εορτασμών των Χριστουγέννων σε «χειμερινές γιορτές», ενώ θα προβλέπει επίσης το υποχρεωτικό στήσιμο χριστουγεννιάτικης φάτνης. Το νομοσχέδιο προβλέπει κυρώσεις για τους διευθυντές σχολείων σε περίπτωση που δεν τηρούν τους κανόνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε Γαλλία και Ισπανία: Εικόνες καταστροφής σε Μπορντό και Μαδρίτη, πάνω από 950.000 στρέμματα έχουν καεί
Στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είπε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι «να σωθούν ζωές» και στη Γαλλία, περίπου 200.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
Φωτιά
Σαουδική Αραβία: Στόχος των επιθέσεων των Χούθι οι εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο δίαυλος της Ερυθράς Θάλασσας είναι πλέον ζωτικής συμμαχίας για το Ριάντ μετά το αποκλεισμό από την Τεχεράνη των Στενών του Ορμούζ στην ανατολική πλευρά της αραβικής χερσονήσου
Στήλη καπνού υψώνεται, καθώς οι Χούθι της Υεμένης, που είναι προσκείμενοι στο Ιράν, πραγματοποίησαν επιχειρήσεις με στόχο τις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στο Τζιζάν και το Γιανμπού