Κόσμος

Ιταλίδα γερουσιαστής του κόμματος της Μελόνι σοκάρει με δήλωση για την κύρια αποστολή των γυναικών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η απόκτηση παιδιών οφείλει να είναι η κύρια αποστολή των γυναικών! Αυτό δηλώνει Ιταλίδα γερουσιαστής του κυβερνώντος κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι.

Οργή στις κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε μία γερουσιαστής του ακροδεξιού κόμματος της πρωθυπουργού  της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, καθώς δήλωσε ότι η «πρώτη προσδοκία» των νέων γυναικών θα πρέπει να είναι να αποκτήσουν παιδιά.

Το κόμμα των Αδελφών της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι έχει θέσει ως προτεραιότητα να αναστρέψει το μειωμένο ποσοστό γεννήσεων στη χώρα και την προώθηση της παραδοσιακής οικογένειας, περιορίζοντας την ανατροφή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Η μητέρα μου μου έλεγε πάντα… πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι έχεις την ευκαιρία να κάνεις ό,τι θέλεις, αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η πρώτη σου φιλοδοξία πρέπει να είναι να γίνεις μητέρα», τόνισε η γερουσιαστής Λαβίνια Μενούνι.

Η Μενούνι, η οποία συμμετείχε μαζί με καθολικό αρχιεπίσκοπο σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού La7, είπε ότι θεσμοί της Ιταλίας και του Βατικανού οφείλουν να ενθαρρύνουν τους νέους να παντρεύονται νωρίς και να κάνουν οικογένειες. «Υπάρχει ανάγκη, ας πούμε μια αποστολή, γιατί νομίζω ότι είναι όμορφο πράγμα (για τις γυναίκες) να φέρνουν στον κόσμο παιδιά που θα είναι οι μελλοντικοί πολίτες, οι μελλοντικοί Ιταλοί», είπε η 47χρονη που έχει και η ίδια τρία παιδιά.

Η γερουσιαστής Ραφαέλα Παΐτα από το κεντρώο κόμμα Italia Viva, υποστήριξε ότι τέτοια σχόλια δείχνουν «μια ντροπιαστική οπισθοδρόμηση». «Τα λόγια της αντηχούν ιδέες από ένα σκοταδιστικό παρελθόν, ευτυχώς ξεπερασμένο», είπε.

Η Κιάρα Αππεντίνο, βουλευτής του κόμματος των Πέντε Αστέρων, έγραψε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X ότι τα Αδέλφια της Ιταλίας υποφέρουν από μια «νοσταλγία του Μεσαίωνα» και τόνισε ότι οι νεαρές γυναίκες πρέπει να διδάσκονται «την ελευθερία να ονειρεύονται και τα μέσα για να επιτύχουν μόνες όσα επιθυμούν».

Την περασμένη εβδομάδα, η Μενούνι πυροδότησε κριτική επειδή κατέθεσε νομοσχέδιο με βάση το οποίο θα καθίστανται υποχρεωτικές οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια. Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην ιταλική Βουλή θα αποτρέπει μετονομασίες των εορτασμών των Χριστουγέννων σε «χειμερινές γιορτές», ενώ θα προβλέπει επίσης το υποχρεωτικό στήσιμο χριστουγεννιάτικης φάτνης. Το νομοσχέδιο προβλέπει κυρώσεις για τους διευθυντές σχολείων σε περίπτωση που δεν τηρούν τους κανόνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Στο «σκοτάδι» 600.000 κάτοικοι μετά από ρωσική επίθεση – Γεννήτριες έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιεί ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια
Ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία που τελεί υπό τον έλεγχο της Ρωσίας , έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί γεννήτριες έκτακτης ανάγκης για την ψύξη πυρηνικού καυσίμου
Ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια
Μακελειό στην Πολωνία: Με στρατιωτική στολή και βαρύ οπλισμό ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην Κρακοβία
Σύμφωνα με τις αρχές είχε ακροδεξιές και υπερεθνικιστικές απόψεις, ενώ μετά την επίθεση τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ένοπλη επίθεση στην Κρακοβία
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
27