Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ιταλός υπουργός Άμυνας: Εν δυνάμει κίνδυνος η αποφασιστικότητα της Τουρκίας

Ιταλός υπουργός Άμυνας: Εν δυνάμει κίνδυνος η αποφασιστικότητα της Τουρκίας

Την άποψη η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι ένα στοιχείο δυσκολίας εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Λορέντσο Γκουερίνι. Δεν έκρυψε ότι τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση έφτασε πολλές φορές στο… κόκκινο.

Ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας μίλησε για τη στάση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε συζήτηση στο θερινό φεστιβάλ του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Click4more «Τσαμπουκάδες» Ερντογάν με… παράπονα στη Μέρκελ: Γιατί μπλέκεται η Γαλλία στα πόδια μας;

«Η αποφασιστικότητα που δείχνει η Τουρκία αποτελεί έναν εν δυνάμει κίνδυνο, λόγω της αύξησης της έντασης που μπορεί να προκαλέσει. Τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε στιγμές κρίσιμης και ουσιαστικής κορύφωσης της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, που προκάλεσαν και εντάσεις με τη Γαλλία», τόνισε ο Ιταλός υπουργός άμυνας.

Στην συνέχεια, ο Λορέντσο Γκουερίνι πρόσθεσε: «η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι ένα στοιχείο δυσκολίας το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε με διάλογο. Κάτι που πρέπει να κάνει και η Ατλαντική Συμμαχία. Και στο εσωτερικό της, η Ιταλία προσπάθησε να παίξει έναν ισορροπημένο ρόλο. Με στόχο την αναζήτηση της ισορροπίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις