Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ήθελαν να αιματοκυλήσουν ξανά τη Γαλλία – Στα χέρια της αστυνομίας 21χρονος και 19χρονη

Ήθελαν να αιματοκυλήσουν ξανά τη Γαλλία – Στα χέρια της αστυνομίας 21χρονος και 19χρονη
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Αποφασισμένοι να «χτυπήσουν» ήταν δυο νεαροί ισλαμιστές, ένας 21χρονος και μια 19χρονη. Συνελήφθησαν στη Γαλλία ενώ ετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι δυο νέοι, που δεν φαίνεται να είχαν σχέση μεταξύ τους, συνελήφθησαν πριν από μερικές μέρες. Στόχος τους ήταν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

Ήδη, οι δυο συλληφθέντες έχουν προφυλακιστεί. Και οι δυο αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμορία σε σχέση με μια τρομοκρατική οργάνωση και τον σχεδιασμό διάπραξης επιθέσεων, δήλωσε δικαστική πηγή.

Στη Λιόν και στο Παρίσι

Ο νεαρός άνδρας σκόπευε να επιτεθεί σε στρατιωτικούς. Συνελήφθη στις 22 Δεκεμβρίου στη Λιόν. Η 19χρονη ήθελε να κάνει επίθεση στην επαρχία. Συνελήφθη στις 19 του μήνα στην περιφέρεια του Παρισιού.

«Ήταν αποφασισμένοι» και είχαν κάνει «κατόπτευση στόχων» αλλά τα σχέδιά τους δεν είχαν οριστικοποιηθεί και δεν είχαν περάσει στη δράση, γράφει η Le Figaro. Βρίσκονταν σε επαφή αμφότεροι με μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία.

Οι γαλλικές αρχές τους χαρακτηρίζουν “αποφασισμένους” και “ακραίους ισλαμιστές”.

Η Γαλλία ζει υπό τη μόνιμη απειλή διάπραξης νέων τρομοκρατικών ενεργειών, μετά το κύμα επιθέσεων από τζιχαντιστές. Ο εφιάλτης άρχισε στον Ιανουάριο του 2015 με την επίθεση στο Charlie Hebdo. Από τότε, σε 241 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Le Figaro

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις