Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Jamie Oliver: Καταρρέουν τα εστιατόρια του διάσημου σεφ! Πάνω από 1.000 θα μείνουν άνεργοι!

Jamie Oliver: Καταρρέουν τα εστιατόρια του διάσημου σεφ! Πάνω από 1.000 θα μείνουν άνεργοι!

Ένας από τους πιο διάσημους σεφ στον κόσμο, ο Jamie Oliver βλέπει την “αυτοκρατορία” του να καταρρέει.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, 1.300 θέσεις εργασίας κινδυνεύουν!
Μπαίνουν διαχειριστές σε καταστήματα και εστιατόρια.

Ο Jamie Oliver είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους σεφ στον κόσμο. Από μικρός κατάφερε να χτίσει μια αυτοκρατορία η οποία όμως τώρα καταρρέει. Σύμφωνα με το BBC και τον Guardian, στις επιχειρήσεις του μπαίνουν διαχειριστές με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας. Οι δυσάρεστες εξελίξεις αφορούν 25 εστιατόρια εκ των οποίων τα 23 είναι εκείνα της ιταλικής αλυσίδας που είχε ανοίξει ο διάσημος σεφ.

Ο ίδιος ο Oliver δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι βαθιά λυπημένος με αυτή την εξέλιξη και θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τους προμηθευτές που έβαλαν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτές τις επιχειρήσεις για πάνω από μια δεκαετία. Συναισθάνομαι πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για όλους όσοι επηρεάζονται άμεσα».

Εδώ και αρκετούς μήνες ο Jamie Oliver αναζητούσε αγοραστές χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τα εστιατόρια του Oliver μόνο τον περασμένο χρόνο είδαν τις πωλήσεις τους να πέφτουν κατά 11% και αναγκάστηκε τότε να κλείσει 12 εστιατόρια και να απολύσει 600 άτομα.

Η αλυσίδα των εστιατορίων του σώθηκε από χρεοκοπία όταν ο ίδιος έβαλε 13 εκατομμύρια λίρες. Όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Oliver έγινε διάσημος όταν ένα τηλεοπτικό συνεργείο τον εντόπισε σε ένα εστιατόριο στο Χάμερσμιθ το 1997. Τότεμ ξεκίνησε την εκπομπή The Naked Chef. Από τότε, έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία σε τηλεόραση, εκδόσεις και εστίαση.

Το 2015 ο Oliver έκλεισε την αλυσίδα με είδη μαγειρικής, την Recipease και 4 από τα εστιατόριά του με βρετανική κουζίνα δυο χρόνια αργότερα. Το 2017, αναγκάστηκε να σταματήσει την έκδοση του περιοδικού μαγειρικής, Jamie, μετά από 10 χρόνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις