Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στη Χαλκίδα στην περιοχή του Αγίου Μηνά
Κόσμος

Καγκελάριος Αυστρίας: Ήθελα σκληρότερα μέτρα, αλλά τεστ και εμβολιασμοί θα μας φέρουν πίσω την ελευθερία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Τώρα πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε να μην μας έλθει ένα τρίτο κύμα, και εκείνο που ισχύει, είναι ότι τα τεστ και οι εμβολιασμοί θα ξαναφέρουν στους ανθρώπους ελευθερία”, τονίζει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς σε σημερινή συνέντευξή του στην δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ORF).

Μαζί με αυτή την έκκληση προς τον πληθυσμό και κάνοντας, στο τέλος της χρονιάς, μία αναδρομή και μία ανάλυση του τρόπου αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Αυστρία, ο καγκελάριος ασκεί μερική αυτοκριτική και αναφέρει ότι σε πολλές περιπτώσεις, θα ήθελε αυστηρότερα μέτρα, αλλά προσπαθεί επίσης να δώσει προσοχή στα συμφέροντα και στις επιφυλάξεις των ομόσπονδων κρατιδίων.

Όπως επισημαίνει, το γεγονός ότι οι Αυστριακοί βίωσαν διακυμάνσεις ανάμεσα σε lockdown και χαλάρωση “είναι απλώς η λογική μιας πανδημίας, καθώς οι πανδημίες συνήθως έρχονται σε κύματα και επομένως είναι φυσικό η φάση μεταξύ των κυμάτων να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βιώσει κάποιος και πάλι περισσότερη ελευθερία. Αυτό ήταν απαραίτητο οικονομικά και κοινωνικά, διότι όλοι θα εξαντλούνταν εάν δεν υπήρχαν κάπως πιο φυσιολογικές φάσεις μεταξύ των lockdown”.

click4more Αυστρία: Όλα στα «κόκκινα» πριν το τρίτο lockdown

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς εμφανίζεται σίγουρος ότι πρέπει να υπάρξει επιστροφή στη συνεπή δράση από το πρώτο lockdown, καθώς, όπως επισημαίνει, υπάρχει κάτι σαν ένα “πανδημικό παράδοξο”, όπου, από τη στιγμή που έχει αποτραπεί ένας κίνδυνος, αρχίζει κανείς να υποτιμά τον κίνδυνο.

Λόγω όλων των επικρίσεων, άρχισα ακόμη και ο ίδιος να έχω αμφιβολίες και να σκέφτομαι, μήπως αντιδράσαμε πολύ σκληρά, και ίσως θα ήταν καλύτερα να ενεργήσουμε πιο ήπια”, αναφέρει, αλλά προσθέτει ότι τότε στο δεύτερο κύμα πληρώθηκε το αντίτιμο για την καθυστέρηση, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος ήταν από την αρχή υπέρ της λήψης σκληρότερων μέτρων.

Για το παρόν, θεωρεί σημαντική την συνεπή εφαρμογή των μέτρων του lockdown που ισχύει από σήμερα στην Αυστρία και με προοπτική πιστεύει ότι θα επικρατήσουν τα τεστ – και κατά συνέπεια και η στρατηγική εμβολιασμού.

Κατά την άποψη του Αυστριακού καγκελάριου, “τώρα, ειδικά όσον αφορά τον εμβολιασμό, οι ειδικοί πρέπει να εξηγήσουν γιατί ο εμβολιασμός είναι στην πραγματικότητα τόσο ασφαλής όσο οποιοσδήποτε άλλος εμβολιασμός”.

Και στη συνέχεια, όπως επισημαίνει ο Σεμπάστιαν Κουρτς στη συνέντευξή του, “η επίδραση ως προηγούμενο και η γνώση ότι ο εμβολιασμός μας φέρνει πίσω τις παλιές ελευθερίες θα εξασφάλιζαν τη βιώσιμη επιτυχία του εμβολιασμού”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου - Βρέθηκαν νομίσματα, αγγεία και βωμοί
Οι ανασκαφές αποκάλυψαν συνοικίες με διαδρόμους που εκτείνονταν από βορρά προς νότο και διασταυρώνονταν με δρόμους από ανατολή προς δύση, σχηματίζοντας ανοιχτές πλατείες και δημόσιους χώρους
Η πόλη στην όαση της Ντάχλα, στην περιφέρεια της Νέας Κοιλάδας της σημερινής Αιγύπτου, μαρτυρά τη ζωή της εποχής που η χώρα αποτελούσε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πτοήθηκε από τους κεραυνούς πριν την ομιλία του για την 4η Ιουλίου: Δεν υπάρχει τρόπος να μας σταματήσουν
Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε λόγω κακοκαιρίας η ομιλία του Αμερικανού προέδρου για την 250η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Ακολούθησε εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων
Ο Ντόναλντ Τραμπ