Κόσμος

Καγκέντρα Θάπα Μάγκαρ: Πέθανε ο πιο μικρόσωμος άνθρωπος του κόσμου! video

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία μόλις 27 ετών, άφησε την Παρασκευή (17.1.2020) ο Καγκέντρα Θάπα Μάγκαρ, ο πιο μικρόσωμος άνθρωπος του κόσμου που μπορούσε να περπατά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Καγκέντρα Θάπα Μάγκαρ, που είχε ύψος 67,08 εκατοστά, πέθανε στην Ποκάρα, μια πόλη που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού. Ζούσε εκεί με τους γονείς του. Το τελευταίο διάστημα είχε νοσηλευτεί πολλές φορές με πνευμονία, όμως “αυτή τη φορά επηρεάστηκε και η καρδιά του”, εξήγησε η αδελφή του, η Μαχές Θάπα Μάγκαρ.

Ο Καγκέντρα, το όνομα του οποίου είχε περιληφθεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, είχε αναγνωριστεί το 2010, όταν έκλεισε τα 18 του, ως ο πιο κοντός εν ζωή άνθρωπος του κόσμου που διατηρούσε την ικανότητα να βαδίζει. Τότε, είχε φωτογραφηθεί κρατώντας ένα πιστοποιητικό λίγο μικρότερο σε μέγεθος από τον ίδιο.

Πολύ σύντομα όμως τον “εκθρόνισε” ο συμπατριώτης του, ο Τσάντρα Μπαχαντούρ Ντάνγκι, που είχε ύψος 54,6 εκατοστά. Όταν ο Τσάντρα πέθανε, το 2015, ο Καγκέντρα ανέκτησε τον “τίτλο” του.

Από τον Καγκέντρα Θάπα Μάγκαρ στον Φιλιππινέζο Τζουνρέι Μπαλαβίνγκ

“Ήταν τόσο μικροσκοπικός όταν γεννήθηκε, που τον κρατούσαμε στην παλάμη του χεριού. Δυσκολευόμασταν πολύ να του κάνουμε μπάνιο”, αφηγήθηκε ο πατέρας του, ο Ρουπ Μπαχαντούρ.

Χάρη στη φήμη του, ο Καγκέντρα είχε ταξιδέψει σε πολλές χώρες και εμφανίστηκε στην τηλεόραση στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. “Η ζωή μπορεί να είναι πρόκληση όταν ζυγίζεις μόνο έξι κιλά και δεν μπορεί να βρεις τη θέση σου σε έναν κόσμο χτισμένο για ανθρώπους μέσου μεγέθους. Αλλά ο Καγκέντρα δεν άφησε σε καμία περίπτωση το μέγεθός του να τον εμποδίσει”, είπε ο αρχισυντάκτης του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες, ο Κρεγκ Γκλεντάι.

Ο Καγκέντρα ήταν επίσης το κεντρικό πρόσωπο σε διαφημιστική εκστρατεία για την προώθηση του τουρισμού στο Νεπάλ: τον παρουσίαζε ως τον πιο μικρόσωμο άνθρωπο, σε μια χώρα όπου βρίσκεται το ψηλότερο βουνό του κόσμου, το Έβερεστ. Το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου ο Καγκέντρα παίζει κιθάρα με τον αδελφό του και κάνει ποδήλατο.

Με τον θάνατό του, ο “τίτλος” πηγαίνει τώρα σε έναν Κολομβιανό, τον Έντουαρντ “Νίνιο” Ερνάντες, που έχει ύψος 70,21 εκατοστά.

Ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου, που όμως δεν μπορεί να περπατά ή να στέκεται μόνος του χωρίς βοήθεια είναι ο Φιλιππινέζος Τζουνρέι Μπαλαβίνγκ, με ύψος 59,93 εκατοστά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε ζωντανή μετάδοση και με τουφέκι θα εκτελεστεί ο μακελάρης του Φορτ Χουντ που σκότωσε 13 άτομα σε ιατρείο στρατιωτικής βάσης στο Τέξας
Εξάντλησε τις δυνατότητες έφεσης πέρυσι, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο για τον Ντόναλντ Τραμπ να επικυρώσει την ποινή αυτή την εβδομάδα, κατόπιν σύστασης του Χέγκσεθ
Ο καταδικασμένος τρομοκράτης Νιντάλ Μαλίκ Χάσαν
Ιαπωνία: Αμερικανός πεζοναύτης κατηγορείται για την δολοφονία 39χρονης στην Οκινάουα – Διαδηλώσεις στο Τόκιο
20χρονος υποδεκανέας Ντέβιν Τζέικομπ Μπάλαρντ, φέρεται να σκότωσε την Άννα Γιαγκί σε ξενοδοχείο στη Νάχα - Διαδηλωτές καταγγέλλουν εγκλήματα Αμερικανών στρατιωτικών στη χώρα
Ιαπωνία
Bloomberg: Στον «πάγο» από το Eurogroup το αίτημα Ελλάδας και Ιταλίας για επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας λόγω της ενεργειακής κρίσης
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Βάλντις Ντομπρόβσκις ζητά δημοσιονομική σύνεση: «Θα εξετάσουμε πιο διεξοδικά τα αιτήματα Ελλάδας και Ιταλίας για μεγαλύτερη ευελιξία»
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία και την Παραγωγικότητα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, και ο Πιερ Γκραμένα, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μιλούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο 12
Ένας «παλιός φίλος», μια σόμπα και ένα σαμοβάρι: Η φωτογραφία από τα γενέθλια του Πούτιν με τον πρώην Γερμανό καγκελάριο, Σρέντερ
Ο Πούτιν γιόρτασε τα γενέθλιά του με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ στην κατοικία του στη Μόσχα, ο πρώην καγκελάριος έφτασε στη Ρωσία για δουλειές που σχετίζονται με την αλυσίδα Globus
Πηγή φωτογραφιών: AFP