Κόσμος

Και δεύτερος νεκρός στην Τουρκία – Τέταρτη νύχτα ταραχών – Ερντογάν σε διαδηλωτές: Είστε τρομοκράτες!

- Ταραχές για ακόμη μια νύχτα σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα κι άλλες πόλεις
- Ο 22χρονος Αμπντουλάχ Κομέρτ ο δεύτερος νεκρός της εξέγερσης της πλατείας Ταξίμ
- Δέχτηκε σφαίρα στη διάρκεια διαδήλωσης στη νότια Τουρκία
- Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο
- Ήταν μέλος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος
- Στο πλευρό των διαδηλωτών οι δημόσιοι υπάλληλοι, κάνουν 48ωρη απεργία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά τον Μεχμέτ Αϊβαλιτάς ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης στην Τουρκία. Οι ταραχές συνεχίστηκαν για τέταρτη νύχτα, με την αστυνομία και τους διαδηλωτές να συγκρούονται ξανά τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στην Άγκυρα αλλά και σε άλλες πόλεις.

Ο δεύτερος (επιβεβαιωμένος) νεκρός των ταραχών στην Τουρκία είναι ο 22χρονος Αμπντουλάχ Κομέρτ, από την Αντίκια, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Είχε δεχτεί σφαίρα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης και άφησε, τη Δευτέρα, την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

“Τραυματίστηκε σοβαρά (…) από τα πυρά ατόμου που δεν έχει αναγνωριστεί”, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, επικαλούμενο ανακοίνωση της τοπικής διοίκησης της επαρχίας Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χασάν Ακγκόλ, τον οποίο επικαλείται το NTV, ο Κομέρτ ήταν μέλος της νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την τέταρτη νύχτα ταραχών στην Τουρκία πλημμυρίζουν το διαδίκτυο. Σε μια από αυτές, ένας διαδηλωτής στέκεται στο σημείο όπου φέρεται να πυροβολήθηκε ο νεαρός άνδρας.

Εδώ και μέρες, η Διεθνής Αμνηστία επιμένει ότι από την περασμένη Παρασκευή, όταν ξέσπασαν οι βίαιες συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους άλλοι δυο άνθρωποι. Οι τραυματίες είναι εκατοντάδες και οι συλλήψεις έχουν πια ξεπεράσει τις 1.700!

«Ότι κι αν γίνει δεν υπάρχει επιστροφή» φώναζαν οι διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ στον Ερντογάν.
Για άλλη μια νύχτα, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος με κάνουλες νερού.

Όλα αυτά ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει να αποκαλεί τους διαδηλωτές «τρομοκράτες». Οι διαδηλωτές που υποκινούνται από αντικυβερνητικές οργανώσεις και έχουν προκαλέσει τις πιο έντονες ταραχές στην Τουρκία εδώ και χρόνια βαδίζουν «χέρι-χέρι με την τρομοκρατία», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Ερντογάν απέρριψε τις διαμαρτυρίες λέγοντας ότι αποτελούν το έργο των εχθρών του, οι οποίοι ποτέ δεν συμβιβάστηκαν με την επιτυχία του κόμματός του, το οποίο έχει κερδίσει τρεις συνεχόμενες εκλογές. «Αυτές είναι διαδηλώσεις που έχουν οργανωθεί από εξτρεμιστικά στοιχεία. Δε θα υποκύψουμε σε αυτούς που βαδίζουν χέρι-χέρι με την τρομοκρατία», είπε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση. «Ανησυχούμε από τις αναφορές που έρχονται για χρήση υπερβολικής βίας από την πλευρά της αστυνομίας», δήλωσε από την Ουάσινγκτον ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεκρός ένας διαδηλωτής στην Κωνσταντινούπολη – Ερντογάν προς το εξωτερικό: “Να κοιτάζετε την δουλειά σας”

Η άλλη όψη της εξέγερσης στην Τουρκία – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Ταξιδιωτική οδηγία από το Βέλγιο για την Τουρκία

Ο Τούρκος Λουκάνικος και οι φίλοι του! – ΦΩΤΟ

Εικόνες απίστευτης αγριότητας από την Τουρκία (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Δημόσιο «άδειασμα» Γκιουλ σε Ερντογάν μετά την εξέγερση της Ταξίμ: Δημοκρατία, δεν είναι μόνο οι εκλογές! Το μήνυμα ελήφθη!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενεργοποιείται η Συμμαχία της Μέκκας: Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3, προτρέποντας όλους τους Αμερικανούς πολίτες στη Σαουδική Αραβία να παραμείνουν σε εγρήγορση
Σαουδική Αραβία 90
Η σύζυγος του Νικολάς Μαδούρο, Σίλια Φλόρες, «έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά» λέει ο γιος του
Ο Μαδούρο Γκέρα αποκάλυψε επίσης ότι η Φλόρες υπέστη αναπνευστικό επεισόδιο αφού οι αρχές της φυλακής χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να ελέγξουν έναν καβγά μεταξύ δύο κρατουμένων
Ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες
Τραγωδία στη Σενεγάλη: Μητέρα και ο 4χρονος γιος της σκοτώθηκαν όταν τους καταπλάκωσε ο τοίχος του σπιτιού τους λόγω των πλημμυρών
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις - Φόβοι για περισσότερα θύματα και πιθανή αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς
Πλημμύρες στη Σενεγάλη
Politico: Ο Σάντσεθ στοχεύει στην επανεκλογή του με φόντο τη στεγαστική κρίση στην Ισπανία
Στον απόηχο της μεταναστευτικής κρίσης στη Θέουτα και των υποθέσεων διαφθοράς με συγγενείς και συνεργάτες του, ο Πέδρο Σάντσεθ, στοχεύει να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια περί στέγασης για να επανεκλεγεί
Πέδρο Σάντσεθ