Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Και εγένετο Stellantis: Εγκρίθηκε η συγχώνευση Peugeot-Citroen με Fiat-Chrysler

Και εγένετο Stellantis: Εγκρίθηκε η συγχώνευση Peugeot-Citroen με Fiat-Chrysler

Το «πράσινο φως» και από τους μετόχους της Peugeot-Citroen (PSA) πήρε η συγχώνευση του ομίλου με την Fiat-Chrysler. Από την ένωση αυτή θα «γεννηθεί» η Stellantis, ο τέταρτος παγκοσμίως όμιλος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι μέτοχοι της Peugeot-Citroen ενέκριναν με ποσοστό άνω του 99,8% τις τρεις αποφάσεις που αφορούσαν τη συγχώνευση με τη Fiat-Chrysler.

Η ημερομηνία της έναρξης της ισχύος της πρόκειται να ανακοινωθεί «πολύ σύντομα», σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της PSA και μέλλοντα γενικό διευθυντή της Stellantis Κάρλος Ταβάρες.

Click4more «Ναι» από την Κομισιόν στη συγχώνευση Peugeot – Citroën με Fiat Chrysler

Μια πρώτη γενική συνέλευση των μετόχων με διπλό δικαίωμα ψήφου είχε επίσης επικυρώσει τη συγχώνευση νωρίτερα σήμερα (04.01.2021) το πρωί.

«Σπάνια έχω αισθανθεί όσο σήμερα ότι ζω μια ιστορική στιγμή», δήλωσε ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της PSA Λουί Γκαλουά, ο οποίος συνταξιοδοτείται μόλις ολοκληρωθεί αυτή η συγχώνευση.

Ο Κάλος Ταβάρες δικαιολόγησε το εγχείρημα αναφερόμενος στην ανάγκη να υπάρξει διαμοιρασμός του κόστους της ενεργειακής μετάβασης και να αποκτηθεί μια πιο ισορροπημένη παγκόσμια θέση με πρόσβαση στις αμερικανικές αγορές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις