Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Και… κλάμα στη Βόρεια Κορέα! Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην εκτόξευση πυραύλου (VIDEO)

Και… κλάμα στη Βόρεια Κορέα! Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην εκτόξευση πυραύλου (VIDEO)

Με την απαραίτητη μουσική και στόμφο στη φωνή της εκφωνήτριας, η Βόρεια Κορέα μετέδωσε με… χαρά και επισημότητα το video που δείχνει τον ηγέτη της Κιμ Γιογνκ Ουν να επιβλέπει την εκτόξευση πυραύλου μικρού βεληνεκούς. Και μαζί με τον ηγέτη, η Πιονγιάνγκ δείχνει και τον πρόσφατα αναβαθμισμένο διαστημικό της κέντρο.

Η προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο. Το βορειοκορεάτικο μεγαλείο. Μετά τις φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν να εποπτεύει την εκτόξευση πυραύλου την περασμένη Κυριακή (07.02.2016), τώρα έρχεται και το video με τον μεγάλο ηγέτη να βλέπει τον πύραυλο να εκτοξεύεται!

Τα πλάνα που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας δείχνουν επίσης την κάθετη απογείωση του πυραύλου Kwangmyongosong από έναν πύργο εκτόξευσης που επεκτάθηκε πρόσφατα και αυτό που φαίνεται να ήταν ο πύραυλος προώθησης της πρώτης βαθμίδας που αποκολλάται καθώς εκτοξεύεται στο διάστημα, από τη σκοπιά μιας κάμερας εν πτήσει.

“Η μεγαλοπρέπεια του Παεκτού εκτοξεύθηκε στο διάστημα μεταφέροντας τον δορυφόρο μας Kwangmyongosong-4”, ακούγεται να λέει συνεπαρμένος ο εκφωνητής με υπόκρουση μουσική σε γρήγορους ρυθμούς. Το Παεκτού είναι το βουνό στη μεθόριο με την Κίνα που θεωρείται ο τόπος γέννησης της βορειοκορεατικής επανάστασης της οποίας ηγήθηκαν τρεις γενιές της οικογένειας Κιμ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίζεται να συζητά με στρατιωτικούς συμβούλους εν πτήσει προς τον πυραυλικό σταθμό Τονγκτσάνγκ-ρι με ένα ρωσικής κατασκευής αεριωθούμενο Ιλιούσιν το οποίο σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ είναι το ιδιωτικό του τζετ.

Στα πλάνα εμφανίζονται και ανώτεροι στρατιωτικοί να… βάζουν τα κλάματα από τη συγκίνηση λίγο μετά την εκτόξευση του πυραύλου! Επίσης, ο διαστημικός σταθμός Τονγκτσάνγκ-ρι φαίνεται πως έχει αναβαθμιστεί προκειμένου να κατασκευαστεί ένας υψηλότερος πύργος εκτόξευσης και να προστεθούν σκεπαστά κτίρια επεξεργασίας πυραύλων ώστε η συναρμολόγηση του τριών βαθμίδων πυραύλου να μην είναι ορατή από κατασκοπευτικούς δορυφόρους.

Ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία δήλωσαν πως η τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας στις 6 Ιανουαρίου και η εκτόξευση της Κυριακής αποτελούν ευθείες παραβιάσεις ψηφισμάτων του ΟΗΕ και “σοβαρές προκλήσεις κατά της διεθνούς κοινότητας”.

Ο επικεφαλής της Διοίκησης Πυραυλικής Άμυνας του Στρατού των ΗΠΑ δήλωσε πως ο δορυφόρος που τέθηκε σε τροχιά από τη Νότια Κορέα το Σαββατοκύριακο δεν φαίνεται να μεταδίδει, αλλά είναι ανησυχητικό το γεγονός πως ο πύραυλος που τον εκτόξευσε είχε το διπλάσιο ωφέλιμο φορτίο από αυτόν της προηγούμενης εκτόξευσης της Πιονγκγιάνγκ το 2012.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε