Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Και το… “Σικάγο γίναμε” θα αλλάξει ο Τραμπ! Απειλεί να στείλει το FBI

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και ιδίως στα debate με τη Χίλαρι Κλίντον, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφερθεί στο Σικάγο και στην εγκληματικότητα. Και είχε χρησιμοποιήσει το παράδειγμα της πόλης με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα στις ΗΠΑ για να αντικρούσει τα επιχειρήματα για τη στάση του υπέρ της οπλοκατοχής.

Και τώρα, που η εγκληματικότητα καλπάζει, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ απειλεί ανοιχτά να πατάξει το έγκλημα με… τα όπλα. Των ομοσπονδιακών αρχών, τις οποίες διεμήνυσε (μέσω twitter φυσικά!) να στείλει αν οι τοπικές αρχές δεν κάνουν τίποτα!

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Τραμπ απείλησε με τη λήψη σοβαρών μέτρων σε περίπτωση που “δε ληφθούν μέτρα ώστε να εξαλειφθεί το τρομερό μακελειό που βρίσκεται σε εξέλιξη”. Και ποια θα είναι αυτά τα μέτρα; Το πιθανότερο να στείλει το FBI…

«Αν το Σικάγο δεν κάνει κάτι για το τρομερό μακελειό που συμβαίνει, 228 πυροβολισμοί το 2017 με 42 δολοφονίες (24% πάνω από το 2016), θα στείλω τους ομοσπονδιακούς» έγραψε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Και ουσιαστικά απείλησε ότι θα πάρει από τις τοπικές αρχές τον έλεγχο για να εμπλακούν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες και να πατάξουν το έγκλημα στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ φαίνεται ότι ενημερώθηκε για μία είδηση που δημοσίευσε τη Δευτέρα, η εφημερίδα Chicago Tribune η οποία γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον 228 άνθρωποι πυροβολήθηκαν από την έναρξη του 2017, στην πόλη. Ο αριθμός αυτός, είναι αυξημένος κατά 5,5% σε σύγκριση με τον αριθμό των θυμάτων τον Ιανουάριο του 2016. Τα στοιχεία αναφέρουν τουλάχιστον 42 ανθρωποκτονίες, καταγράφοντας αύξηση 23,5% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2016.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Σικάγο, Φρανκ Τζιανκάμιλι, αμφισβήτησε τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εφημερίδα, δηλώνοντας ότι από την 1η έως την 23η Ιανουαρίου, πυροβολήθηκαν 182 άνθρωποι. «Ο αριθμός αυτός, είναι ίδιος με την περσινή χρονιά», είπε, σημειώνοντας πως οι ανθρωποκτονίες είναι 38 έναντι 33 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε