Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Και τώρα, ποιος θα κοιμάται… κάτω στον Τραμπ;

Και τώρα, ποιος θα κοιμάται… κάτω στον Τραμπ;
Φωτογραφία Reuters

Ένας δισεκατομμυριούχος, ένα πωλητήριο και ο Ντόναλντ Τραμπ. Είναι και παρά είναι αρκετά για να προκληθεί ακόμη ένας πονοκέφαλος στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ…

Όλα έχουν να κάνουν με ένα διαμέρισμα στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη. Θα αναρωτηθεί κανείς τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με το… κρεβάτι του Αμερικανού προέδρου. Κι όμως, έχει…

Τις τελευταίες μέρες έχει σημάνει συναγερμός στις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ. Αιτία είναι ο δισεκατομμυριούχος από την Οκλαχόμα, Τζεφ Ρέκορντς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MidFirst Bank. Γιατί; Γιατί αποφάσισε να πουλήσει το δίπατο διαμέρισμά του και ζητά 24,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα είναι στον Πύργο Τραμπ και συνορεύει με το διαμέρισμα του Προέδρου των ΗΠΑ. Ίσως το χωρίζει ένας τοίχος από την κρεβατοκάμαρα στην οποία ο Ντόναλντ έχει πει ότι προτιμά να κοιμάται (αντί να διανυκτερεύει στον Λευκό Οίκο).

«Και τι θα σταματήσει τους Κινέζους ή τους Ρώσους απ’ το ν’ αγοράσουν, μέσω ενός αχυράνθρωπου, το διαμέρισμα και μετά ν’ ανοίξουν τρύπες στο ταβάνι για ν’ ακούν τις συνομιλίες και τα πηγαινέλα;» αναρωτήθηκε μια «πηγή» του Page Six.

Φωτογραφία Reuters

Βεβαίως, όπως επισημαίνουν πηγές της κτηματαγοράς, το νομικό καθεστώς που διέπει τον Πύργο Τραμπ δίνει τη δυνατότητα στο διοικητικό του συμβούλιο να αγοράσει το ίδιο το προς πώληση διαμέρισμα. «Είναι πιθανό το διοικητικό συμβούλιο να κάνει δύσκολη τη ζωή του όποιου επίδοξου αγοραστή, είτε ζητώντας ελέγχους από το FBI, είτε ζητώντας επιπλέον χαρτιά. Ελπίζοντας ότι όλα αυτά θα τον αποθαρρύνουν. Ή, πιθανώς, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου μπορεί να προτείνει να το αγοράσει το κράτος, για λόγους ασφαλείας» πρόσθεσαν οι πηγές.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως λέγεται ότι η Κινεζική κυβέρνηση είναι κάτοχος ιδιοκτησίας στον Πύργο Τραμπ, του οποίου τη διαχείριση ο Ντόναλντ, μετά την ορκωμοσία του, παρέδωσε στους γιους του, τον Ντόναλντ Τζούνιορ και τον Έρικ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις