Κόσμος

«Καίγεται» η Μόσχα – Ισοφαρίστηκε το ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας του 1951

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Καίγεται» η Μόσχα και χθες ισοφαρίστηκε το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας, που είχε καταγραφεί το 1951, σύμφωνα με τον Γεβγκένι Τισκοβέτς, στέλεχος του μετεωρολογικού κέντρου «Φόμπος».

Ο υδράργυρος στον κεντρικό μετεωρολογικό σταθμό της ρωσικής πρωτεύουσας στο πάρκο VDNH της Μόσχας έφτασε τους 34,1 βαθμούς Κελσίου.

«Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο ρεκόρ θερμοκρασιακού υψηλού και το έκτο για τις τελευταίες 25 ημέρες», όπου στην ευρωπαϊκή και κεντρική Ρωσία επικρατούν ακραίες συνθήκες με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Υδρομετεωρολογίας και Περιβαλλοντικής Επιτήρησης (RosGidroMet) την τελευταία δεκαετία έχει καταγραφεί αύξηση της μέσης θερμοκρασίας 0,51 βαθμών Κελσίου στη Ρωσία, ενώ ο μέσος αντίστοιχος παγκόσμιος δείκτης κινείται στους 0,18 βαθμούς.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καύσωνας – φονιάς στην Ευρώπη: Πάνω από 10.000 επιπλέον θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα τον Ιούνιο
Το ακραίο κύμα καύσωνα στο τέλος Ιουνίου προκάλεσε προβλήματα στις ενεργειακές προμήθειες, οδήγησε στο κλείσιμο σχολείων και κατέρριψε ρεκόρ θερμοκρασιών σε Γαλλία, Ισπανία και Αγγλία
Καύσωνας Μαδρίτη
Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή που δόκιμοι της ιταλικής Στρατιωτικής Ακαδημίας σώζουν οδηγό από αυτοκίνητο που βυθίζεται στην Τεργέστη
Οι διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον άνδρα και ανέλαβαν τη μεταφορά του σε νοσοκομείο - Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του
ιταλια αυτοκίνητο