Κόσμος

«Καίγεται» η Μόσχα – Ισοφαρίστηκε το ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας του 1951

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Καίγεται» η Μόσχα και χθες ισοφαρίστηκε το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας, που είχε καταγραφεί το 1951, σύμφωνα με τον Γεβγκένι Τισκοβέτς, στέλεχος του μετεωρολογικού κέντρου «Φόμπος».

Ο υδράργυρος στον κεντρικό μετεωρολογικό σταθμό της ρωσικής πρωτεύουσας στο πάρκο VDNH της Μόσχας έφτασε τους 34,1 βαθμούς Κελσίου.

«Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο ρεκόρ θερμοκρασιακού υψηλού και το έκτο για τις τελευταίες 25 ημέρες», όπου στην ευρωπαϊκή και κεντρική Ρωσία επικρατούν ακραίες συνθήκες με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Υδρομετεωρολογίας και Περιβαλλοντικής Επιτήρησης (RosGidroMet) την τελευταία δεκαετία έχει καταγραφεί αύξηση της μέσης θερμοκρασίας 0,51 βαθμών Κελσίου στη Ρωσία, ενώ ο μέσος αντίστοιχος παγκόσμιος δείκτης κινείται στους 0,18 βαθμούς.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς ο Επστάιν γκρεμίζει το brand Μπιλ Γκέιτς: Από «άγιος της τεχνολογίας» και σύμβολο της αμερικανικής φιλανθρωπίας, σε βαρίδι
Για χρόνια ένας ολόκληρος μηχανισμός φρόντιζε την δημόσια εικόνα του συνιδρυτή της Microsoft, σήμερα αυτή καταρρέει, επισημαίνει δημοσίευμα της WSJ
Μπιλ Γκέιτς
Τραμπ: «Πιθανή η συμφωνία ΗΠΑ με Ιράν την επόμενη εβδομάδα – Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν να σταματήσουν τις επιθέσεις»
Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στον Λίβανο, ενώ λίγες ώρες μετά η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις κατά του ισραηλινού στρατού
Ντόναλντ Τραμπ
Η Χεζμπολάχ δέχτηκε την αμερικανική πρόταση για «αμοιβαία παύση των επιθέσεων» με το Ισράηλ – Η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λίβανο
«Τα ισραηλινά πλήγματα στην Νταχίγια θα παύσουν, σε αντάλλαγμα για τη δέσμευση της Χεζμπολάχ να απέχει από επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ»
Ντόναλντ Τραμπ