Κόσμος

Κακοκαιρία Darragh: «Κόκκινος» συναγερμός σε Αγγλία και Ουαλία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στους άγριους ρυθμούς της κακοκαιρίας Darragh ζουντα τελευταία 24ωρα περιοχές της Ουαλίας και της νοτιοδυτικής Αγγλίας, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για επικίνδυνα φαινόμενα. 

Εκατομμύρια άνθρωποι σε περιοχές της Ουαλίας και της νοτιοδυτικής Αγγλίας έχουν κληθεί να μείνουν στο σπίτι, καθώς η καταιγίδα Darragh φέρνει ανέμους με ριπές έως και 146 χλμ την ώρα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, περισσότερα από 40.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, με τους  θυελλώδεις ανέμους να ξεριζώνουν δέντρα προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Το απόγευμα της Παρασκευής (06.12.2024), το υπουργικό συμβούλιο εξέδωσε έκτακτη ειδοποίηση σε 3 εκατομμύρια ανθρώπους στις περιοχές που «καλύπτονται» από τη σπάνια κόκκινη προειδοποίηση του Μετεωρολογικού Γραφείου.

Το σύστημα προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης έστειλε μήνυμα σε κάθε συμβατό κινητό τηλέφωνο στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν, το οποίο περιείχε πληροφορίες σχετικά με την κόκκινη προειδοποίηση και οδηγίες για το πώς να παραμείνουν ασφαλείς μέχρι το Σάββατο.

Darragh

«Οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να προκαλέσουν συντρίμμια, πτώση δέντρων και μεγάλα κύματα γύρω από τις παράκτιες περιοχές, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για τη ζωή.

Darragh

Μείνετε σε εσωτερικούς χώρους αν μπορείτε. Δεν είναι ασφαλές να οδηγείτε υπό αυτές τις συνθήκες» γράφει το μήνυμα.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας Darragh:

Περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτροδότηση στη νοτιοδυτική Αγγλία, τη νότια Ουαλία και τα Δυτικά Μίντλαντς λόγω της καταιγίδας Darragh. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στη νότια Ουαλία.

Η αναμέτρηση της Premier League μεταξύ της Έβερτον και της Λίβερπουλ αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ανέφερε σήμνερα η Έβερτον σε ανάρτησή της στο Χ.

everton

Το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα (7/12) στην έδρα της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», είναι ο πρώτος αγώνας κορυφαίας κατηγορίας που αναβάλλεται λόγω της καταιγίδας «Ντάραγκ» (Darragh).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ευρώπη στους δρόμους: Σκηνές χάους και επεισόδια σε Γαλλία, Βέλγιο, Αλβανία και Ιταλία
Κύματα οργής για το υψηλό κόστος ζωής, τη λιτότητα και τη διαφθορά συγκλονίζουν την Ευρώπη - Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι, Βέλγοι, Αλβανοί και Ιταλοί διαδηλωτές κατέκλυσαν όλες τις μεγάλες πόλεις των χωρών τους
Διαδηλωτές ανάβουν φωτιές και συγκρούονται με την αστυνομία στη διάρκεια διαδήλωσης στα Τίρανα, στις 17 Οκτωβρίου 2026
55
Financial Times: Πόσο κοντά βρίσκεται ο κόσμος σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Τα τρία επικίνδυνα μέτωπα
Οι λανθασμένοι υπολογισμοί των μεγάλων δυνάμεων, η αβεβαιότητα γύρω από τις συμμαχίες και η αδυναμία αποτροπής νέων συγκρούσεων μπορούν να οδηγήσουν σε μια γενικευμένη σύρραξη;
Πόλεμος στην Ουκρανία 48
Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε κομβόι ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στη Δυτική Όχθη και ξυλοκόπησαν Γάλλο δήμαρχο
Η βία έρχεται κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών μιας προεκλογικής εκστρατείας κατά την οποία ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έχει υποστηρίξει τους εποίκους επιδιώκοντας την υποστήριξή τους
Δυτική Όχθη
6
Στις «φλόγες» και το Βέλγιο: Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στις Βρυξέλλες
Φοιτητές διαμαρτύρονται για το αυξανόμενο κόστος και για μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση - Χρήση δακρυγόνων, ρίψεις νερού και εντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας - Δείτε βίντεο
Βέλγιο