Κόσμος

Κακοκαιρία Darragh: «Κόκκινος» συναγερμός σε Αγγλία και Ουαλία

Στους άγριους ρυθμούς της κακοκαιρίας Darragh ζουντα τελευταία 24ωρα περιοχές της Ουαλίας και της νοτιοδυτικής Αγγλίας, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για επικίνδυνα φαινόμενα. 

Εκατομμύρια άνθρωποι σε περιοχές της Ουαλίας και της νοτιοδυτικής Αγγλίας έχουν κληθεί να μείνουν στο σπίτι, καθώς η καταιγίδα Darragh φέρνει ανέμους με ριπές έως και 146 χλμ την ώρα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, περισσότερα από 40.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, με τους  θυελλώδεις ανέμους να ξεριζώνουν δέντρα προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Το απόγευμα της Παρασκευής (06.12.2024), το υπουργικό συμβούλιο εξέδωσε έκτακτη ειδοποίηση σε 3 εκατομμύρια ανθρώπους στις περιοχές που «καλύπτονται» από τη σπάνια κόκκινη προειδοποίηση του Μετεωρολογικού Γραφείου.

Το σύστημα προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης έστειλε μήνυμα σε κάθε συμβατό κινητό τηλέφωνο στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν, το οποίο περιείχε πληροφορίες σχετικά με την κόκκινη προειδοποίηση και οδηγίες για το πώς να παραμείνουν ασφαλείς μέχρι το Σάββατο.

Darragh

«Οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να προκαλέσουν συντρίμμια, πτώση δέντρων και μεγάλα κύματα γύρω από τις παράκτιες περιοχές, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για τη ζωή.

Darragh

Μείνετε σε εσωτερικούς χώρους αν μπορείτε. Δεν είναι ασφαλές να οδηγείτε υπό αυτές τις συνθήκες» γράφει το μήνυμα.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας Darragh:

Περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτροδότηση στη νοτιοδυτική Αγγλία, τη νότια Ουαλία και τα Δυτικά Μίντλαντς λόγω της καταιγίδας Darragh. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στη νότια Ουαλία.

Η αναμέτρηση της Premier League μεταξύ της Έβερτον και της Λίβερπουλ αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ανέφερε σήμνερα η Έβερτον σε ανάρτησή της στο Χ.

everton

Το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα (7/12) στην έδρα της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», είναι ο πρώτος αγώνας κορυφαίας κατηγορίας που αναβάλλεται λόγω της καταιγίδας «Ντάραγκ» (Darragh).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καρατόμησε» τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά από έκθεση που αντέκρουε τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζέφρι Κρους, διευθυντής της Defense Intelligence Agency (DIA), απομακρύνθηκε από τη θέση του – Η απόφαση ελήφθη μετά από εσωτερική έκθεση για το Ιράν, που θεωρήθηκε ενοχλητική για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) Τζέφρι Κρουζ
Το Ισραήλ καταγγέλλει «ξεδιάντροπο ψέμα» για την κήρυξη λιμού στη Γάζα από τον ΟΗΕ – Αμφισβητούν την έκθεση οι ΗΠΑ
Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Γάζα πλήττεται από λιμό – Tο Ισραήλ απορρίπτει τα συμπεράσματα αυτά ως «ξεδιάντροπο ψέμα» και κατηγορεί τη Χαμάς, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε
Παιδιά στη Γάζα κρατώντας κατσαρόλες 10