Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κάλεσμα Αρονόφσκι για δυναμική συμμετοχή στις εκλογές

Κάλεσμα Αρονόφσκι για δυναμική συμμετοχή στις εκλογές
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΕ - ΜΠΕ | EPA / CLAUDIO ONORATI

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, Ντάρεν Αρονόφσκι κυκλοφόρησε ένα βίντεο, μέσω του οποίου απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-20 ετών και τους καλεί να ψηφίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, στις 6 Νοεμβρίου, μία ζωτικής σημασίας ψηφοφορία για την αναστροφή της μείωσης των αριθμών των νέων ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με το CNN, η προσέλευση της “Generation Z” στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ βυθίστηκε στο κατώτατο σημείο των δύο τελευταίων δεκαετιών. Με το βίντεο ο Αρονόφσκι ελπίζει να αυξήσει τη συμμετοχή.

“Όσοι ψηφίζουν πρώτη φορά έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν μαζικά στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές, αλλά οι 18-20 ετών αποτελούν μέρος μιας πληθυσμιακής ομάδας που ιστορικά απέτυχε να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές. Ήρθε η ώρα να το αλλάξετε αυτό” επισημαίνει ο σκηνοθέτης.

Ανοιχτό κάλεσμα Αρονόφσκι στην Generation Z

Στο βίντεο εμφανίζεται μια “δυναμική ομάδα ακτιβιστών για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα από ολόκληρη τη χώρα”, στην οποία συμπεριλαμβάνεται ο Chella Man, τρανσέξουαλ, κωφός καλλιτέχνης, ο επιζών από την ένοπλη επίθεση στο Γυμνάσιο Stoneman Douglas, David Hogg και η έφηβη συγγραφέας ακτιβίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα, Lulu Cerone, ιδρύτρια του LemonAID, προγράμματος που ενισχύει νέους και τους παρέχει τα εργαλεία που χρειάζονται για να μετατρέψουν τη συμπόνια τους σε δράση και να συγκεντρώσουν πόρους για σκοπούς που τους ενδιαφέρουν.

“Το πάθος που μοιράζονται οι νέοι αυτοί για τους σκοπούς τους είναι μεταδοτικό. Όλοι τους είναι 18-20 ετών. Κανένας από αυτούς δεν είχε δικαίωμα ψήφου το 2016. Τώρα όμως μπορούν να ακουστούν και όλοι τους είναι παθιασμένοι με την ψηφοφορία” ανέφερε ο σκηνοθέτης.

“Ελπίζουμε ότι η ακτιβιστική τους δράση θα εμπνεύσει τη Generation Z να πάει στις κάλπες στις 6 Νοεμβρίου και να μιλήσει για θέματα που είναι σημαντικά για όλους μας”, υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις