Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καλιφόρνια: Κάνουν φύλλο και φτερό το σπίτι του τρόμου για 13 παιδιά

Καλιφόρνια Τέρπιν

Κάθε μέρα και μια νέα αποκάλυψη για το σπίτι του τρόμου στην Καλιφόρνια. Για το σπίτι όπου δυο γονείς κρατούσαν αιχμάλωτα τα 13 τους παιδιά. Η υπόθεση Τέρπιν σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η μονοκατοικία στο προάστιο Πέρις στην Καλιφόρνια είχε γίνει φυλακή για τα 13 παιδιά του Ντέιβιντ μια της Λουίζ Τέρπιν. Παιδιά από 2 έως 29 ετών. Παιδιά υποσιτισμένα, βρώμικα, αλυσοδεμένα σε έπιπλα, μέσα στα ίδια τους τα περιττώματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα θύματα ήταν τόσο υποσιτισμένα που ακόμη και οι ενήλικες (έξι ήταν άνω των 18 ετών) έμοιαζαν με μικρά παιδιά. Η 17χρονη κοπέλα που κατάφερε να βγει από ένα παράθυρο τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής για να ειδοποιήσει τις αρχές, έμοιαζε με κορίτσι 10 ετών.

Καλιφόρνια παιδιά

Τους βρήκαν μέσα στα περιττώματα

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα 12 παιδιά που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι αφού η αδερφή τους κατάφερε να ξεφύγει, βρέθηκαν μέσα στα ίδια τους τα ούρα και τα περιττώματα, αλυσοδεμένα σε έπιπλα ή στα κρεββάτια τους.

«Η μυρωδιά ήταν τρομερή» δήλωσε ο Μάικ Βάσκες, αναπληρωτής σερίφης του Ρίβερσαϊντ. «Υπήρχαν παντού ούρα και περιττώματα. Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος είναι αλυσοδεμένος και δεν έχει που να πάει τουαλέτα», τόνισε.

Ο Ντέιβιντ και η Λουίζ Τέρμπιν συνελήφθησαν στις 21:00 το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Η στιγμή της σύλληψής τους έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας σε σπίτι της γειτονιάς τους.

Η κόρη τους, το κορίτσι που δραπέτευσε, είχε βγάλει φωτογραφίες των αλυσοδεμένων αδερφών της. Το όνομά της δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητά αφού εκείνη και τα αδέρφια της δέχονται βοήθεια από ειδικούς.

Σοκαριστικές εικόνες από τα σπίτια πριν τη μετακόμιση στην Καλιφόρνια

Πριν η οικογένεια Τέρπιν φτάσει στο Πέρπιν της Καλιφόρνια ζούσε στο Τέξας. Το 1999 πτώχευσε και αποφάσισαν να μετακομίσουν. Ζούσαν σε ένα διώροφο σπίτι στο Φορτ Γουόρθ από το 1992 έως το 1999. Αλλά το έχασαν όταν πτώχευσαν.

Όταν οι νέοι ιδιοκτήτες, η οικογένεια Άντερσον, μπήκαν στο σπίτι, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα μάτια τους.

Οι τοίχοι ήταν βρώμικοι, όπως και τα χαλιά με τεράστιους λεκέδες και βρώμα. Τα παράθυρα ήταν καλυμμένα με ξύλα. Και στο εσωτερικό από τις πόρτες, υπήρχαν γρατζουνιές.

Αρχικά, πίστεψαν ότι επρόκειτο για γρατζουνιές που έκαναν κατοικίδια. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ίσως τα πράγματα να μην είναι έτσι.

Εικόνες από το σπίτι στο Τέξας μετέδωσε το CBS

Δεν άφηναν τα παιδιά τους να πουν… πως τα λένε

Αφού έφυγαν από το Φορθ Γουόρθ, οι Τέρπιν μετακόμισαν σε ένα απομονωμένο σπίτι στην περιοχή Ρίο Βίστα. Εκεί έμειναν για την επόμενη 10ετία. Η νέα ιδιοκτήτρια του σπιτιού δεν θέλησε να μιλήσει επωνύμως. Είπε όμως στο WFAA ότι βρήκε ασυνήθιστες οπές στην ντουλάπα της βασικής κρεβατοκάμαρας του σπιτιού.

Από εκεί, οι Τέρπιν έφυγαν το 2010. «Υπήρχαν δυο οπές (σ.σ. σαν αεραγωγοί) στις ντουλάπες που έχουν καλυφθεί», είπε. Θεωρεί ότι ίσως το ζευγάρι κλείδωνε εκεί τα παιδιά του.

Το σπίτι των Τέρπιν στο Ρίο Βίστα
Εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού στο Ρίο Βίστα

Όσο έμειναν εκεί, οι Τέρπιν δεν άφηναν τα παιδιά τους να βγαίνουν έξω. Έκαναν, όπως και στην Καλιφόρνια, μαθήματα κατ’ οίκον.

Άλλη κάτοικος της περιοχής δεν έκρυψε πως πίστευε ότι οι Τέρπιν ανήκαν σε κάποια θρησκευτική αίρεση. Όπως είπε, ήταν περίεργοι και δεν αποκάλυπταν τα… ονόματά τους. Περιγράφει πως κάποια στιγμή ρώτησε ένα από τα κορίτσια της οικογένειας του όνομά του κι εκείνο απάντησε πως του απαγορευόταν να το πει!

https://youtu.be/qLhyhHRVhxU

Κάνουν φύλλο και φτερό το σπίτι του τρόμου

Οι έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι όπου ζούσαν μέχρι την Κυριακή οι Τέρπιν, συνεχίζονται. «Ερευνητές ψάχνουν εξονυχιστικά οτιδήποτε μπορούν να βρουν που θα μας προσφέρει επιπλέον στοιχεία», δήλωσε ο Μάικ Βάσκες.

Το σπίτι στο Πέρις της Καλιφόρνια – Φωτογραφία Reuters

«Προσπαθούν να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες οι οποίες θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε πλήρη εικόνα του τι συνέβαινε εκεί. Όλο το σπίτι αποτελεί σκηνή εγκλήματος», τόνισε.

Αν και η κακοποίηση των 13 αδελφών μοιάζει να διαρκούσε χρόνια, οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει δημοσίως πότε ακριβώς ξεκίνησε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις