Κόσμος

Καλλιτέχνης… κλωσσούσε αυγά κότας επί τρεις εβδομάδες! [vids, pics]

Ο γάλλος καλλιτέχνης Αμπραάμ Πουανσεβάλ, ο οποίος νωρίτερα φέτος πέρασε μια εβδομάδα μέσα σε έναν συμπαγή όγκο από βράχια και δύο εβδομάδες μέσα σε ένα γλυπτό που αναπαριστά μια αρκούδα, κατάφερε να... κλωσσήσει αυγά κότας φροντίζοντας για την επώασή τους επί τρεις εβδομάδες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο καλλιτέχνης άρχισε τον νέο του εγχείρημα στα τέλη Μαρτίου υιοθετώντας ρόλο κλώσσας και επιτυγχάνοντας την επώαση 10 αυγών με τη ζέστη που εξέπεμπε το σώμα του μέσα σε ένα γυάλινο ζωοτροφείο στο Παλαί ντε Τοκιό, στο μουσείο σύγχρονης τέχνης στο Παρίσι.

 

Τότε υπολόγιζε ότι χρειάζονταν 21 έως 26 ημέρες για να επωαστούν τα αυγά. Εκπρόσωπος του μουσείου δήλωσε σήμερα ότι το πρώτο από τα αυγά εκκολάφθηκε την Τρίτη και άλλα εννέα κοτοπουλάκια μεταφέρονται σε αγρόκτημα.

 

Palais de Tokyo! Fab!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chyi Ruey (@chailatte0804) στις

 

 

Œuf #poincheval #oeuf #poussins #palaisdetokyo #paris #art

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Louise Duck™ (@louiiseduck) στις

 

 

Poincheval et ses poussins #poincheval #palaisdetokyo #paris #art #oeuf

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Louise Duck™ (@louiiseduck) στις

Για την προσπάθεια αυτή, ο καλλιτέχνης κάθισε σε καρέκλα, τυλιγμένος με μονωτική κουβέρτα, πάνω από ένα κουτί με αυγά. Μπορούσε να απομακρυνθεί από την καρέκλα μόνο για 30 λεπτά την ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδιά πεθαίνουν στη Γαλλία επειδή δεν ξέρουν κολύμπι, 43 νεκροί – Ρεκόρ ζέστης στην Ισπανία και συναγερμός σε Δανία και Σουηδία
Σε κόκκινο συναγερμό αύριο (25.06.2026) το 75% της Γαλλίας λόγω του καύσωνα - Απόγνωση σε Ισπανία, Ιταλία - Σπάνε ρεκόρ οι θερμοκρασίες
«Βράζει» η Γαλλία από τον καύσωνα
Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας υπέρ της βερμούδας στο γραφείο εν μέσω καύσωνα: «Αν είναι καλοραμμένη, κανένα πρόβλημα»
«Εγώ φοράω κοστούμι και γραβάτα γιατί αυτό είναι το dress code ενός υπουργού» δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Φαραντού - Τι ισχύει με τη βερμούδα στα γραφεία στη Γαλλία
Αστυνομία Γαλλία