Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καλώς τα δεχτήκαμε! Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον ήρθε στην Ελλάδα στο εξοχικό του στο Πήλιο

Καλώς τα δεχτήκαμε! Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον ήρθε στην Ελλάδα στο εξοχικό του στο Πήλιο

Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την απαγόρευση αφίξεων από την Βρετανία λόγω κορονοϊού και ήρθε μέσω Βουλγαρίας στην Ελλάδα.

Στο Πήλιο για διακοπές βρίσκεται ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλει, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις εντολές της Βρετανικής κυβέρνησης για τον κορονοϊό σύμφωνα με τις οποίες δεν επιτρέπεται στους Βρετανούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό παρά μόνο για λόγους ανωτέρας βίας.

Σύμφωνα με τα Βρετανικά ΜΜΕ, ο 79χρονος πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, έφτασε στην Αθήνα μέσω Σόφιας το βράδυ της Τετάρτης και στην συνέχεια μετέβη στην βίλα του στο Πήλιο. 

Μάλιστα, ο Στάνλεϊ Τζόνσον καυχιόταν για το ταξίδι του ανεβάζοντας βίντεο στο Instagram μέσα από το αεροπλάνο την ώρα που έφτανε στην Αθήνα. 

View this post on Instagram

Shadowed on arrival in Athens this evening!

A post shared by Stanley Johnson (@stanleyjohnson) on

Ο πατέρας του πρωθυπουργού της Βρετανίας, έφτασε στην Αθήνα μέσω Βουλγαρίας παρακάμπτοντας έτσι την απαγόρευση της Ελλάδας για τις απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο μέχρι τις 15 Ιουλίου.

View this post on Instagram

Arriving in Athens this evening!

A post shared by Stanley Johnson (@stanleyjohnson) on

Από το μπαλκόνι μάλιστα του σπιτιού του στο Πήλιο δήλωσε σύμφωνα με την Daily Mail: «Είμαι στο Πήλιο για πολύ σημαντικές δουλειές καθώς προσπαθώ να θωρακίσω την περιουσία μου από τον κορονοϊό ενόψει της ερχόμενης τουριστικής χρονιάς».

«Πρέπει να πάρω μέτρα για την τήρηση αποστάσεων στην ιδιοκτησία μου καθώς εδώ το παίρνουν αυτό πολύ σοβαρά».

Και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες προσπαθούν να σταματήσουν τις μαζικές αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά είναι πολύ χαρούμενοι που ήρθα εδώ. Το μόνο που ήθελαν να ξέρουν είναι από που ερχόμουν και τι θα έκανα. Με θερμομέτρησαν και μου έκαναν τεστ».

Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ακόμα:  «Πρέπει να δημιουργήσουμε αυτές τις αερογέφυρες το συντομότερο δυνατόν. Από όσα έχω δει οι αφίξεις των Βρετανών δεν θα κάνουν κακό στους Έλληνες αφού οι Έλληνες είναι τόσο προσεκτικοί».

Η Βίλα της οικογένειας Τζόνσον στο Πήλιο έχει 4 κρεβατοκάμαρες και πισίνα και υπέροχες ταράτσες με εντυπωσιακή θέα. Η παραλία είναι μόνο πέντε λεπτά με τα πόδια μέσω ενός ελαιώνα. 

Όπως γράφει η Daily Mail το ταξίδι του κ. Τζόνσον δείχνει ότι όποιος βρετανός θέλει μπορεί να φτάσει στην Ελλάδα μέσω τρίτης χώρας παρακάμπτοντας τους κανόνες για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο εν μέσω πανδημίας. Πριν εφαρμοστεί το lockdown είπε ότι θα εξακολουθήσει να πηγαίνει στην παμπ παρότι υπήρχε οδηγία σε όσους ήταν άνω των 70 να μείνουν στα σπίτια τους.

«Φυσικά και θα πάω στην παμπ αν θελήσω να πάω στην παμπ. Οι ιδιοκτήτες τους χρειάζονται κόσμο για να δουλέψουν».

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει οδηγία προς τους Βρετανούς να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό εκτός και αν είναι απόλυτη ανάγκη.

Απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα δεν υπάρχουν και οι επιλογές για να φτάσει κανείς από την Βρετανία στην Αθήνα είναι περιορισμένες μέσω τρίτων χωρών.

Μόλις την περασμένη τρίτη η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι παρατείνει την απαγόρευση για την Βρετανία έως τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τους κανόνες που υπάρχουν στην Βρετανία όταν θα επιστρέψει θα πρέπει να μπει σε 14 ημέρες καραντίνα.

πηγή: DailyMail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις