Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καλπάζει ο κορονοϊός στη Λατινική Αμερική: Χιλιάδες κρούσματα σε Βραζιλία, Αργεντινή και Μεξικό

Καλπάζει ο κορονοϊός στη Λατινική Αμερική: Χιλιάδες κρούσματα σε Βραζιλία, Αργεντινή και Μεξικό
Φωτογραφία Αρχείου

Βαρύς εξακολουθεί να είναι ο απολογισμός της πανδημίας στη Λατινική Αμερική. Βραζιλία, Αργεντινή και Μεξικό συνεχίζουν να καταγράφουν καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού και εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Κυριακή (20/12) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 25.445 κρούσματα κορονοϊού, ενώ 408 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ωστόσο, το υπουργείο επισήμανε ότι από τα στοιχεία αυτά λείπει η πολιτεία Σαν Πάολο, η πολυπληθέστερη της χώρας, όπου οι αρχές δεν μπόρεσαν να στείλουν νεότερα δεδομένα λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται κατά τα επίσημα στοιχεία σε 186.764 νεκρούς επί συνόλου 7.238.600 μολύνσεων. Η Βραζιλία κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ, και τρίτη ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Click4more: Παγκόσμιο θρίλερ με την μετάλλαξη του κορονοϊού – Η αγωνία για το εμβόλιο και τα διαγνωστικά τεστ

Ανάμεσα στους ανθρώπους που υπέκυψαν την Κυριακή (20/12) στην ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός ήταν η 87χρονη ηθοποιός Νισέτσε Μπρούνου, πρωταγωνίστρια σε τηλεοπτικές σαπουνόπερες.

Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Folha de São Paulo, το 79% των Βραζιλιάνων ανέφερε πως γνώριζε προσωπικά κάποιον που έχασε τη ζωή του εξαιτίας της πανδημίας, ενώ το 73% έκρινε ότι η κατάσταση χειροτερεύει.

4.116 κρούσματα στην Αργεντινή

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε την Κυριακή (20/12) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 4.116 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής από την 3η Μαρτίου, όταν εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα, να φθάνει πλέον τους 1.541.285. Παράλληλα, ακόμη 50 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 41.813 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Click4more: Κορονοϊός: Ποια συμπτώματα επιμένουν μετά τη νόσηση – Οι εξετάσεις που πρέπει να γίνουν

Πάνω από 118.200 θάνατοι στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Κυριακή (20/12) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 6.870 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 326 ασθενείς με την COVID-19. 

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως εδώ τους 118.202 νεκρούς επί συνόλου 1.320.545 καταγεγραμμένων μολύνσεων, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη έχουν επισημάνει ότι οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι στην πραγματικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις