Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Καμάλα Χάρις: “Ανεύθυνο” να ξεκινήσει η διαδικασία επικύρωσης της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ

Καμάλα Χάρις

Η Δημοκρατική γερουσιάστρια Καμάλα Χάρις, υποψήφια για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, έκρινε σήμερα πως είναι «ανεύθυνο» που ξεκίνησε η διαδικασία της επικύρωσης του διορισμού της δικαστίνας Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ, την οποία πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, μεσούσης της πανδημίας.

Επισημαίνοντας πως περισσότεροι από 50 άνθρωποι συνεδριάζουν σε εσωτερικό χώρο για πολλές ώρες, η συνυποψήφια του Τζο Μπάιντεν, που έκανε δηλώσεις μέσω βιντεοσύνδεσης, κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικανούς ότι «θέτουν σε κίνδυνο» το προσωπικό του Κογκρέσου.

Ξεκάθαρη η Καμάλα Χάρις

Αν και τρεις γερουσιαστές, οι δύο εκ των οποίων μέλη της επιτροπής Δικαιοσύνης, διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, οι Ρεπουμπλικανοί, που ελέγχουν το σώμα, «αγνόησαν τα λογικά αιτήματα» ιδίως «να υποβληθούν σε εξετάσεις όλα τα μέλη της επιτροπής», σημείωσε η Χάρις.

«Η Γερουσία πρέπει κυρίως να έχει ως προτεραιότητα ένα σχέδιο διάσωσης για τις οικογένειες» που έχουν πληγεί από την πανδημία, συμπλήρωσε η Καμάλα Χάρις, κατηγορώντας τους Ρεπουμπλικανούς συναδέλφους της ότι βάζουν «τις προτεραιότητές τους» πάνω από εκείνες των Αμερικανών πολιτών.

Click4more: ΗΠΑ: Ώρα… Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο με άγριο παρασκήνιο

Είκοσι δύο ημέρες πριν από τις κάλπες, «αψηφούν εσκεμμένα τη λαϊκή βούληση με στόχο να καταργήσουν τα δικαιώματα και την προστασία που προσφέρει» ο νόμος για την ασφαλιστική κάλυψη του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, είπε η υποψήφια αντιπρόεδρος.

Η δικαστίνα Μπάρετ, μια συντηρητική νομικός 48 ετών, θεωρείται ότι συμμερίζεται τις πεποιθήσεις των παραδοσιακών θρησκευτικών κύκλων, ιδίως εκείνες εναντίον της άμβλωσης. Η πιστή αυτή καθολική, μητέρα επτά παιδιών, είπε κάποια στιγμή ότι έχει «σκοπό» να υπηρετήσει «το βασίλειο του Θεού».

Σε μια χώρα, όμως, όπου μονάχα το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι άθεο ή άθρησκο, οι Δημοκρατικοί αποφεύγουν να της επιτεθούν εναντίον των θρησκευτικών πιστεύω της και προτιμούν να καταγγείλουν μια «παράνομη» διαδικασία επικύρωσης.

Δεδομένου ότι οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν τη Γερουσία (53 έδρες εκ των συνολικά 100), έχουν ελάχιστες πιθανότητες να εμποδίσουν την είσοδό της στο Ανώτατο Δικαστήριο και χρησιμοποιούν την ακρόασή της ως βήμα για να καταγγείλουν την πολιτική στον τομέα της υγείας του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις