Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Καμία ανάμειξη στις Αμερικανικές εκλογές λέει η Κίνα

Καμία ανάμειξη στις Αμερικανικές εκλογές λέει η Κίνα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ EPA

Η Κίνα αρνείται πως έχει την οποιαδήποτε ανάμειξη στις βουλευτικές εκλογές των ΗΠΑ, κάτι για το οποίο την κατηγόρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την επιβολή κινεζικών τελωνειακών δασμών σε αγροτικά προϊόντα από Πολιτείες που τον στηρίζουν.

“Όποιος γνωρίζει έστω και λίγο την κινεζική διπλωματία, θα ξέρει ότι η Κίνα δεν αναμιγνύεται ποτέ στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών”, δήλωσε ο Γκενγκ Σουάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Κίνα πως προσπαθεί να επηρεάσει τις αμερικανικές βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στη μέση της προεδρικής του θητεία, βάζοντας στο στόχαστρο την εκλογική του βάση, στον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις δυο χώρες.

Μάλιστα ο Λευκός Πύργος ανακοίνωσε την Δευτέρα και άλλους τελωνειακούς δασμούς σε κινεζικά προϊόντα και τα οποία φτάνουν τις ετήσιες εισαγωγές αξίας 200 δισεκ. Δολαρίων.

Σε αυτή την κίνηση, η Κίνα αντέδρασε με νέους δασμούς σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αποτέλεσμα ο Τραμπ να την κατηγορήσει πως επιχειρεί να τον αποδυναμώσει πολιτικά

“Η Κίνα έδειξε ανοιχτά πως προσπαθεί ενεργά να επηρεάσει και να αλλάξει τις εκλογές μας εξαπολύοντας επίθεση στους αγρότες μας, στους κτηνοτρόφους μας και στους εργάτες της βιομηχανίας μας επειδή είναι πιστοί σ’ εμένα», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις