Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Καμίλα: Τα σπάνια κοσμήματα της βασιλικής συζύγου στο επίσημο δείπνο στην Γερμανία

Καμίλα: Τα σπάνια κοσμήματα της βασιλικής συζύγου στο επίσημο δείπνο στην Γερμανία

Φόρο τιμής στην Βασίλισσα Ελισάβετ και στην βασιλομήτωρ θέλησε να αποδώσει η βασιλική σύζυγος Καμίλα φορώντας δύο διάσημα και σπάνια κοσμήματα της βασιλικής οικογένειας κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη τους στη Γερμανία.

Στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο «Bellevue Palace» στο Βερολίνο, η Καμίλα απέδωσε φόρο τιμής στην Βασίλισσα Ελισάβετ και στην γιαγιά του συζύγου της, επιλέγοντας την περίφημη τιάρα Greville και ένα διαμαντένιο περιδέραιο από την συλλογή της βασίλισσας.

Σύμφωνα με το tatler η βασιλική σύζυγος φόρεσε ένα μαύρο φόρεμα με ασημένιες λεπτομέρειες του αγαπημένου της βρετανού σχεδιαστή Μπρους Όλντφιλντ (Bruce Oldfield) και το συνδύασε με εντυπωσιακά διαμαντένια σκουλαρίκια και βραχιόλι.

Το περιδέραιο ήταν δώρο γάμου στην βασίλισσα Ελισάβετ το 1947, ενώ η διαμαντένια τιάρα «Greville» ήταν η αγαπημένη της βασιλομήτωρος. Δημιουργήθηκε για την Μάργκαρετ Γκρεβίλλ (Margaret Greville) την βρετανίδα φιλάνθρωπος που έζησε στις αρχές του 20ού αιώνα.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζευγαριού εκτός Ηνωμένου Βασιλείου από τότε που ο βασιλιάς Κάρολος ανέβηκε στο θρόνο και η μοναδική μέχρι την στέψη στις 6 Μαΐου στο Λονδίνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις