Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καμπανάκι από τον Μπιλ Νάι: Τα επόμενα πέντε χρόνια μπορεί να συμβεί καταστροφική κατάρρευση παγετώνα

Καμπανάκι από τον Μπιλ Νάι: Τα επόμενα πέντε χρόνια μπορεί να συμβεί καταστροφική κατάρρευση παγετώνα

Αυστηρή προειδοποίηση για τα γεγονότα που μπορεί να συμβούν, εάν ο παγετώνας Thwaites στη δυτική Ανταρκτική καταρρεύσει έστειλε ο Μπιλ Νάι.

Ο παρουσιαστής του «Science Guy» συζήτησε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον παγετώνα, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς θα μπορούσε να καταρρεύσει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Λοιπόν, υπολογίζεται ότι η στάθμη του ωκεανού θα ανέβει περίπου μισό μέτρο. Λέτε: “Και τι έγινε; Ήμουν σε 50 εκατοστά χιόνι” αλλά αυτό θα ήταν καταστροφικό. Ένα μέρος, όπως η Φλόριντα, η νότια Φλόριντα θα βρεθεί κάτω από το νερό» δήλωσε.

«Και το πρόβλημα με αυτό είναι ότι οι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν την περιοχή, πού θα πάνε; Τι πρόκειται να κάνουν; Δεν θα συμβεί αμέσως, αλλά θα γίνει αρκετά γρήγορα» συνέχισε ο Μπιλ Νάι. «Επανερχόμαστε στο παλιό πρόβλημα για το οποίο μιλούσαμε εδώ και 30 χρόνια, οι επιστημονικές ανησυχίες δεν έχουν ληφθεί υπόψη από τις κυβερνήσεις, από τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τους πρόσφατους ανεμοστρόβιλους που κατέστρεψαν περιοχές των ΗΠΑ είπε: «Νομίζω ότι οι άνθρωποι μπορούν τώρα να δουν ότι αυτές τις προβλέψεις που κάνουν οι επιστήμονες, οι επιστήμονες του κλίματος, εδώ και δεκαετίες, 30 χρόνια, από το 1988… τις βλέπουν στη δική τους μπροστινή και πίσω αυλή. Ένα θετικό που προκύπτει από αυτές τις καταστροφές είναι ότι θα λάβουμε το θέμα σοβαρά υπόψη».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις