Κόσμος

“Καμπανάκι” ΔΝΤ στον Τραμπ για τους δασμούς στον χάλυβα – “Θα πλήξεις την οικονομία σου”

Την έντονη ανησυχία του για την πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου εξέφρασε με ανακοίνωση του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ανακοίνωση του Ταμείου δημοσιοποιείται εν μέσω των χρηματιστηριακών αναταραχών που προκλήθηκαν από τον διαφαινόμενο κίνδυνο ενός εμπορικού πολέμου και επισημαίνει πως η επιβολή δασμών θα έχει παρενέργειες όχι μόνο στην παγκόσμια αλλά και στην ίδια την αμερικανική οικονομία.

«Οι περιορισμοί των εισαγωγών που ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιά όχι μόνο εκτός των ΗΠΑ, αλλά και στην ίδια την οικονομία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της βιομηχανίας και των κατασκευών, οι οποίοι είναι σημαντικοί χρήστες αλουμινίου και χάλυβα».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Ταμείου εκφράζει την ανησυχία ότι μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα νέου κύμα οικονομικού προστατευτισμού σε διεθνή κλίμακα, το οποίο θα έχει ένα σοβαρό αντίκτυπο στο παγκόσμιο εμπόριο.

Για τον λόγο αυτό, το Ταμείο παροτρύνει την αμερικανική κυβέρνηση να μην καταφύγει στην ύστατη λύση των εμπορικών δασμών και να επιδιώξει έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους εμπορικούς της εταίρους.

«Ενθαρρύνουμε την αμερικανική κυβέρνηση και τους εμπορικούς της εταίρους να συνεργαστούν εποικοδομητικά για να μειώσουν τους εμπορικούς φραγμούς και να επιλύσουν τις διαφωνίες στο εμπόριο χωρίς να καταφύγουν σε τέτοια μέτρα έκτακτης ανάγκης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο «μπλόκο» στον Τραμπ: Δικαστήριο απαγόρευσε να μπει το όνομά του στο Κέντρο Κένεντι
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι απαιτείται η έγκριση του Κογκρέσου για την τοποθέτηση επιγραφών - Είχε ήδη διατάξει να αφαιρεθεί το όνομα του Αμερικανού προέδρου από την πρόσοψη
FILE - A woman walks outside The John F. Kennedy Memorial Center for the Performing Arts, Feb. 2, 2026 in Washington.
Νέες απειλές του Ομέρ Τσελίκ για Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο – Βολές και κατά ΗΠΑ για άρση εμπάργκο στη Λευκωσία
«Η Τουρκία έχει επίγνωση της δύναμής της τόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο και στο πεδίο» τονίζει ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν
Ομέρ Τσελίκ