Κόσμος

Καμπανάκι κινδύνου στην Ιταλία: Σε σταθερή ανοδική τροχιά τα κρούσματα κορονοϊού – 4.458 σε ένα 24ωρο

Παρουσιάζουν σημαντική αύξηση, σήμερα, τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο διαγνώσθηκαν 4.458 νέα περιστατικά και 22 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Χθες, τα κρούσματα ήταν 3.678, με 31 νεκρούς. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, παράλληλα, αυξάνεται ο αριθμός των εισαχθέντων στα νοσοκομεία, με βαριά συμπτώματα.

Τα περισσότερα κρούσματα στην Ιταλία συνεχίζουν να καταγράφονται στην Καμπανία, με πρωτεύουσα τη Νάπολη (757), στη Λομβαρδία (683), στο Βένετο (491) και στην περιφέρεια Λάτιο, με πρωτεύουσα τη Ρώμη (359).

click4more Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ιταλία και το 2021

Τα κρούσματα ξεπερνούν τα εκατό, σε δέκα περιφέρειες της χώρας. Συνολικά, 3.925 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία της Ιταλίας, 358 σε μονάδες εντατικής θεραπείας και 61.669 βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

«Οι αριθμοί αυτοί δεν αγγίζουν το επίπεδο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά τα περιστατικά αυξάνονται, πλέον, εδώ και εννέα εβδομάδες και η αύξηση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

«Τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί, με πλύσιμο χεριών, προστατευτική μάσκα και αποφυγή συνωστισμών, πρέπει να τηρηθούν με πολύ, πολύ, πολύ ευλαβικό τρόπο» πρόσθεσε -χαρακτηριστικά- ο Ιταλός αρμόδιος υπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: Άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ προτείνει το Ιράν, συνομιλίες για πυρηνικά αργότερα
Στη Ρωσία έφτασε ο υπουργός εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί για επαφές με τον Βλαντιμίρ Πούτιν - Οι ΗΠΑ θέλουν το Ιράν να αναστείλει τον εμπλουτισμό ουρανίου για τουλάχιστον μία δεκαετία
Τάνκερ κοντά στα Στενά του Ορμούζ
Στα γαλανόλευκα η 5η λεωφόρος του Μανχάταν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Η Ομογένεια της Αμερικής τίμησε την 205η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας - Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς και οι βουλευτές Αθανάσιος Παπαθανάσης (ΝΔ) και Γιώργος Γαβρήλος (ΣΥΡΙΖΑ)
Screenshot
12