Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

“Καμπανάκι” Μπορέλ για το σχέδιο Τραμπ με φόντο το Ισραήλ

Μπορέλ

Ο Ζοζέπ Μπορέλ προειδοποιεί κατά του σχεδίου του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και κατά της προσάρτησης κατεχομένων περιοχών από το Ισραήλ.

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, απέρριψε σήμερα τμήματα του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου βάσει του οποίου το Ισραήλ θα κρατήσει τους οικισμούς του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, επισημαίνοντας πως οι προτάσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παραβιάζουν «διεθνώς συμφωνημένες παραμέτρους».

Ξεκάθαρος ο Μπορέλ

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ απορρίπτουν τους ισραηλινούς οικισμούς σε εδάφη που το Ισραήλ κατέλαβε και κατέχει μετά τον πόλεμο του 1967 και τα οποία περιλαμβάνουν τη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τα Υψώματα του Γκολάν. Ο Ζοζέπ Μπορέλ επανέλαβε τη θέση αυτή.

«Βήματα προς την προσάρτηση, αν γίνουν, δεν θα μπορούσαν να περάσουν χωρίς να αμφισβητηθούν», αναφέρει ο Μπορέλ σε δήλωσή του, με την οποία σκλήρυνε τη γλώσσα έναντι του σχεδίου του Τραμπ, σε σύγκριση με προηγούμενη τοποθέτησή του τον περασμένο μήνα, όταν ο αμερικανός πρόεδρος το είχε παρουσιάσει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις